Anouk en Jan Smit in The Voice of Holland

De chemie tussen The Voice of Holland-coaches Jan Smit en Anouk, of, nou ja, eerder het totale gebrek aan chemie, is al weken onderwerp van gesprek bij kijkers. RTL Boulevards Aran Bade denkt te weten waarom de zangers elkaar niet zo goed kunnen hebben...

Article continues after the ad

Een aantal weken geleden zette Anouk de toon door "hou je bek" te snauwen naar Jan en sindsdien hebben kijkers nog geen enkel 'lief' moment tussen de twee coaches gezien. Het lijkt er dus sterk op dat ze niet bepaald klikken, to put it mildly, en RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade probeerde te achterhalen waar dat vandaan komt.

Songfestival-'incident'

"Ik heb het idee dat in die cabine waar ze zit, het zuurstof niet goed toe wordt gevoegd", sneerde Aran afgelopen weekend. "Ze is echt wel vaak geïrriteerd. Je merkt dat het niet botert tussen Jan en Anouk." Vervolgens komt hij met een mogelijke verklaring voor hun onderlinge irritatie. Het zou zomaar kunnen dat het komt door Anouks Songfestivaldeelname van jaren geleden.


Wat is er gebeurd?

Aran: "In 2012 wilde Anouk naar het Songfestival en toen zei ze: ‘Ik ga het doen.’ Toen zei Jan: ‘Leuk dat je meedenkt Anouk. Als je meedoet aan die voorrondes, ga je denk ik ook wel winnen.’ Nou, dat is toen helemaal in het verkeerde keelgat van Anouk geschoten." Hij denkt dat daar "de basis is gelegd" voor hun 'bonje'. "Het zit haar echt wel dwars."

'Respect verloren'

"Ik denk dat ze allebei een beetje het respect zijn verloren", voegt Samantha Steenwijk, zelf bekend geworden door The Voice, toe. "Waar dat is begonnen weet ik niet, maar het respect naar elkaar zijn ze verloren. Ik zou het ook hebben als iemand iets tegen mij zegt en mij keihard basht en zegt: ‘Hou je bek.’ Dat is echt wel iets anders dan als je een meningsverschil hebt." Ze denkt dat dit brandje niet meer te blussen is...

Jan en Anouk hebben zelf nog niet gereageerd op hun vermeende fittie!