Martien Meiland

In principe zou je helemáál niet blij moeten zijn als je de Loden Leeuw wint. Dan ben je volgens héél veel mensen de meest irritante BN'er in een reclame. Dit jaar ging Martien Meiland met het beeldje aan de haal en hij pakt het gewoon op alsof het een tweede Televizier-Ring is!

Article continues after the ad

"De ene prijs na de andere slepen we binnen. Nou ja, hoe leuk is dat?", reageerde de veelbesproken ex-kasteelheer diezelfde avond in Shownieuws. Al is de term 'prijs' natuurlijk niet echt op zijn plek. Radar-presentatrice Antoinette Herstenberg mocht het leeuwtje aan Martien overhandigen. "Ik vond het enig om Antoinette te ontmoeten en het is een prachtig beeldje van de leeuw."


'Massaal gestemd'

Martien behandelt het allemaal alsof hij een hele prestigieuze prijs pakte, een soort tweede Televizier-Ring. En dat terwijl mensen het 'Bingo, Bingo, Bingo'-gedoe in de bewuste reclame hartstikke irritant vonden. "Ik had ook geen idee dat ik zo goed kon acteren. Ik ben heel blij dat heel Nederland weer massaal gestemd heeft. Volgens mij was het 45 procent en bij de Ring was het 55 procent." In welk parallel universum zit Martien en hoe kunnen we er ook komen?

Waarom is Martien irritant?

Antoinette benadrukte in Shownieuws dat het toch echt geen populariteitsprijs is. “Ja, hij zei meteen: ‘Wat leuk, wat leuk, wat een eer om te mogen ontvangen!’ Dan is het altijd aan mij om te vertellen: ‘Ja, luister eens, het is niet een feestje, mensen vinden je gewoon heel irritant.’" Wat vonden kijkers dan zo tenenkrommend aan Martien in die Bingo-reclame? "Het gedrag dat hij laat zien in Chateau Meiland, wat bij hem past, daar is het leuk en daar is het origineel. Maar dat is nagespeeld voor een commercial en heel veel kijkers vonden dát niet leuk."