Mark Rutte en Irma Sluis

Gebarentolk en publiekslieveling Irma Sluis zorgde gisteren tijdens de coronapersconferentie voor gefronste wenkbrauwen toen ze tijdens het gebaren opeens in haar hand kuchte in plaats van in de elleboog. Ophef! Zelf vindt ze alle aandacht na het 'incident' hevig overdreven en zelfs "naar".

Article continues after the ad

Twitter sprak gisteren weer eens moord en brand, al waren er ook veel mensen die het voor Irma opnamen. Allemaal leuk en aardig, maar Irma zelf vindt de aandacht echt niet prettig. "Dat er zoveel op gereageerd wordt vandaag vind ik heel naar", zegt ze tegen RTL Boulevard.

 

'Behoorlijk zenuwachtig'

"Ik ben niet ziek", legt ze uit. "Ik had een steekje in de keel en werd er behoorlijk zenuwachtig van." Het hoesten in de hand ging "onbewust". "Het was ook de snelheid waar het mee ging. Al deed ik het niet bewust, maar anders loop je qua snelheid ook vier zinnen achter op Mark Rutte."

Geen corona

Irma vindt alle aandacht dus naar en - die indruk krijgen we - ook hevig overtrokken. "Het kan gewoon gebeuren en dan is dat natuurlijk vervelend." Mark Rutte en Hugo de Jonge hoeven niet bang te zijn dat Irma's 'verkeerde' kuchje nog gevolgen kunnen hebben. "Mijn zoon en iedereen in ons gezin is onlangs verkouden geweest. Ik heb een corona-test gedaan en die was negatief." Al met al hoopt Irma van harte dat "iedereen het morgen vergeten is".