Iris Hond, Marco Borsato

Het leven van pianiste Iris Hond stond vorig jaar plots op zijn kop toen naar buiten kwam dat ze jaren geleden een kortstondige affaire heeft gehad met Marco Borsato. In VROUW blikt ze terug op deze roerige tijd.

Article continues after the ad

"Tja, ik denk twee dingen. Ten eerste vind ik het heel bizar dat iets wat elf jaar geleden is gebeurd, na zo'n lange tijd nog zo uitgemolken werd in de media", reageert Iris op de vraag wat al dat mediageweld met haar heeft gedaan. "Ik heb daar natuurlijk last van gehad; mensen die een oordeel hadden, nare berichten, negatieve energie. Aan de andere kant ben ik daardoor ook dichter bij mezelf gekomen." 

Ellende over zich heen

Ze had haar reactie op het hele gebeuren dan ook niet willen aanpassen. "Alles wat erover te zeggen valt, heb ik gedaan in het statement dat ik heb gegeven", benadrukt ze. "Meer is er niet te zeggen, er is niet een héél verhaal."  De 33-jarige pianiste blikt daarom vooral terug met medelijden voor zowel Marco als Leontine. "Kijk, ik vind het verschrikkelijk voor hen, zij hebben alle ellende over zich heen gekregen. En dat het blijft kleven aan mijn naam is vervelend, maar ik moet door. En dat is wat ik doe."

Open voor nieuwe liefde

Tussen alle ophef door had Iris zelf ook een datingshow op Net5, maar helaas voor die pianiste liep die na 12 dates op niets uit. Toch staat ze er nog wel altijd open voor om iemand te ontmoeten. "Ik heb nu een beter beeld van wat voor persoon ik denk nodig te hebben of wie bij me zou passen. Het moet in elk geval iemand zijn bij wie ik me honderd procent veilig kan voelen, met wie ik een diepere connectie voel, die rust brengt, maar mij tegelijkertijd inspireert en rust geeft." 

Het hele interview met Iris lees je in VROUW van zaterdag 28-11.