Martien Meiland en Erica in Chateau Meiland

Het Gelderse Hengelo schudt op zijn grondvesten! Althans: die indruk krijgen we als we de nieuwe editie van weekblad Story lezen. Het zou een tikkie onrustig zijn in het Meiland-hometown na een verhaal van De Telegraaf waarin enkele inwoners de familie Meiland de grond in boorden. Andere inwoners vertellen juist een heel ander verhaal!

Article continues after the ad

Rond de zomer van 2020 verhuisden Martien, Erica en Maxime Meiland naar Hengelo, waar ze na gedoe - pardon, 'gezeik!' - met de gemeente over het bestemmingsplan van hun 'illegale' boerderij weer moesten vertrekken. Wie het stuk van De Telegraaf las, kreeg de indruk dat de dorpelingen nog net niet stonden te juichen nu de fam binnenkort weer vertrekt, maar volgens de Hengeloërs die Story sprak, is dat bullshit.

'Helemaal niet uitgekotst'

Story sprak vier inwoners die het beeld 180 graden doen draaien. "De familie Meiland wordt hier helemáál niet uitgekotst", vertelt eetcafé-eigenaar Marco Jansen. "Dat is complete onzin." Hij woont bij de fam in de straat en zijn dochter past regelmatig op Maxime's dochtertje Claire. Ook bestellen De Meilandjes geregeld eten van zijn zaak. "We hebben erg leuk contact met ze. De Meilandjes zijn ontzettend lieve, sociale mensen die Hengelo grote positieve aandacht hebben gegeven."

Hengelo vs. De Telegraaf

Het artikel van de krant strookte ook totaal niet met wat Martien deze week uitlegde in de nieuwste Chateau Meiland-aflevering op SBS6. Hij claimde juist dat de fam erg lekker ging met de dorpelingen. "Er klopt niets van het verhaal van De Telegraaf", voegt Dave van Aken toe. Hij was met zijn bouwbedrijf geregeld op de Meiland-boerderij te vinden en kon goed opschieten met Martien. "Degene die dat heeft geschreven, spoort niet." Ook twee andere dorpelingen, waaronder een journalist, weerspreken het negatieve verhaal. "Zelden heb ik me zo geërgerd aan een krantenartikel", aldus journalist Luuk Stam.

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Story.


Chateau Meiland is sinds deze week weer wekelijks op maandag én donderdag (vanaf 11 maart) om 20:30 uur te zien op SBS6 en op KIJK.nl.