Rudoph van Veen Rudophs Bakery

Na 5 jaar keert de vrolijke meesterpatissier Rudolph van Veen terug met een nieuw seizoen van Rudolph's Bakery. Wij spraken hem over zijn nieuw-geopende bakery. Wat is er anders aan dit seizoen en waarom juist nu komen met nieuwe afleveringen? 

Na 5 jaar weer een nieuw seizoen

Wat maakt dit seizoen anders dan de vorige seizoenen van Rudolph’s Bakery?

"We blijven gewoon lekkere snoeperijen bakken, maar naast alle zoete baksels zitten er ook af en toe wat gezonde lekkernijen tussen. Sommigen met minder suiker, soms ook iets heel lekkers zonder suiker. Ik geef wat meer uitleg over hoe taarten en gebak ook notenvrij, koemelkvrij of glutenvrij gemaakt kunnen worden. Het zat er altijd al een beetje in, maar het is nu ook iets meer van verschillende culturen."

Moeten jullie ook rekening houden met alle coronamaatregelen tijdens de opnames?

"Jazeker, dus dat vergt wat meer tijd, ook om alles schoon te houden. En natuurlijk afstand houden van elkaar. We werken met een klein team en dat gaat erg goed. In de bakkerij sta ik alleen en de camera mensen staan op een behoorlijke afstand. Dus ik moet zeggen, zolang we opnemen in de bakery gaat dat eigenlijk heel goed."

Waarom kom je juist nu met een nieuw seizoen?

"Ik heb het dus 5 jaar lang niet gedaan terwijl ik daarvoor ruim 500 afleveringen maakte! De afgelopen jaren was ik vrij intensief bezig met FoodFirst Network. En toen kwam de vraag: 'goh, zou je nog eens een keer Rudolph’s Bakery willen maken?' Tja, waarom niet?"

Article continues after the ad
 

Voor elk wat wils

Hoe zorg je ervoor dat iedereen de recepten kan volgen? Van de expert tot mensen die er niet veel ervaring mee hebben?

"Door de collectie recepten zo samen te stellen dat er voor elk wat wils is. Ik bak thuis veel dus ik weet wat wel kan en niet. Ik heb een paar recepten die misschien wat oefening vragen, maar die zijn vooral heel leuk om te zien. Ik denk dat er ook wel mensen zijn die misschien niet gaan bakken, maar die het ook gewoon leuk vinden om te zien hoe iets gemaakt wordt."

Is er ook een bepaalde groep die je wilt bereiken?

"Eigenlijk iedereen; Aan de ene kant heb je de bakliefhebbers, mensen die gewoon heel graag bakken, maar ik wil ook mijn uiterste best doen voor mensen die de hobby nog niet hebben ontdekt, om ze te motiveren het vooral een keer te gaan proberen!"

Kijktip van Rudolph

Heb je nog andere kijktips voor iedereen in lockdown?

"Toevallig begon 24 Kitchen net met BBQ Street. Dat is wel leuk, omdat het barbecueseizoen nu weer gaat beginnen. Ik vind het ook heel leuk, omdat het 3 barbecuespecialisten zijn die dat maken. Het zijn veel lekkere ideeën die aansluiten bij de vraag van nu."

Rudolph’s Bakery zie je vanaf vandaag elke werkdag om 15:00 uur op 24Kitchen!