Floor Jansen loopt 24/7 rond in een galajurk en als ze een spiegel langskomt zegt ze: "Floor, you made it girl." Dankzij Beste Zangers is ze nu razend populair, maar van Televizier-Ring-winnaar en concurrent Chateau Meiland had ze nog nóóit gehoord. Wat vindt ze ervan dat ze opeens is ontploft in Nederland? 

Had je al deze positieve reacties verwacht? 

"Nee! Ik ben echt overdonderd door alle gebeurtenissen. Als je 20 jaar lang bezig bent met muziek en nu opeens zoveel bekendheid krijgt, is dat heel bijzonder. Nu rijd ik alleen nog maar in dure auto's, draag ik de hele dag een galajurk en zeg ik in de spiegel “Floor, you made it girl.” Nee, grapje natuurlijk, maar ik geniet er wel enorm van."

Hoe is het om een ander genre muziek te zingen dan normaal?

"Dat is heel spannend maar ook ontzettend leuk. Ik heb geprobeerd om de nummers richting mijn eigen genre te duwen, om het 100% Floor te maken. Dat heeft goed uitgepakt maar ik moest wel even uit mijn comfortzone stappen!"

Article continues after the ad

Bij de nummers die je bij Beste Zangers hebt gezongen, moesten je medekandidaten vaak enorm janken. Wat doet dat met jou?

"Het is niet helemaal nieuw voor mij, maar in die kleine setting is het wel extra bijzonder en persoonlijk. Het blijft zo krachtig dat muziek zulke emoties op kan wekken. Dat maakt Beste Zangers denk ik ook zo'n goed programma: Het is een emotie die past bij mij, bij jou en bij wie dan ook."

In de volgende aflevering zing je een knallend duet met Henk Poort. Wat maakt jullie zo’n goed duo?

"Omdat we als mensen zo goed bij elkaar passen, denk ik. Het klikte meteen! Toen ik hoorde dat Henk meedeed, zei ik meteen: wij gaan The Phantom of the Opera samen zingen. Henk vond het prima, maar alleen als hij samen met Nightwish mocht optreden. Nou goed, deal!" Met Nightwish nog geen optreden, maar in 2020 treedt Floor Jansen op in de Ziggodome en Henk Poort gaat ook mee doen. Het is inmiddels al uitverkocht!


Beste Zangers heeft woensdagavond geen Gouden Televizier-Ring gewonnen, die ging naar Chateau Meiland. Wat vind je daarvan?

"Ja, echt heel jammer. Ik had het ze echt gegund. Al 10 jaar lang kijk ik amper tv, laat staan Nederlandse tv, nu ik in Zweden woon. Veel dingen krijg ik dus niet mee: ik had nog nooit van Chateau Meiland gehoord! Alles op televisie vind ik meestal nep maar Beste Zangers is juist niet zo plat. Ze hadden gewoon moeten winnen!" Floor heeft dus nog nooit deze 8 levenslessen van Martien Meiland gehoord, maar daar kun je toch niet zonder?

Hoe zit het nou met jou en het Songfestival? 

"Ik zou geen nee zeggen. Maar ik vind het vooral leuk dat zoveel mensen mij er geschikt voor vinden. Sinds 2013 heb ik het Songfestival niet eens meer gekeken want ik vond het niet te harden, zo slecht! Maar de afgelopen jaren is het een stuk beter geworden dus ik zou niet meteen nee zeggen als ik werd gevraagd. Het is momenteel ook heel druk met Nightwish dus alles plannen zou al lastig zijn." 

Wat is je favoriete nummer dat je hebt gezongen bij de Beste Zangers

"Van de nummers die ik alleen heb gedaan is dat zonder twijfel Winner. Maar het duet met Henk Poort is wel écht dé grand-finale van dit seizoen Beste Zangers."

De laatste aflevering van Beste Zangers is zaterdag 12 oktober om 20:25 te zien op NPO 1.