ezekiel the walking dead twd khary payton king

Gelukkig wilde Khary Payton ook na 27 uur wakker te zijn geweest nog wat langer opblijven voor een interview met ons. We vroegen King Ezekiel zodoende het hemd van het lijf, zowel over zijn personage als over de tweede helft van seizoen 10B van The Walking Dead!

Je speelt sinds 2016 mee in The Walking Dead. Was je daarvoor al bekend met de show?

Ja, ik keek al een paar seizoenen. Ik werd een paar keer enorm kwaad op Rick Grimes. Ik vroeg me dan hardop af wat ie aan het doen was. Straks zou er nog iemand doodgaan! En dat gebeurde dan natuurlijk ook. Rick bracht altijd dood en verderf met zich mee...

En hoopte je ooit zelf mee te spelen?

Voordat ik de rol van Ezekiel kreeg, heb ik een keer auditie gedaan voor een van de inwoners van Woodbury. Het leek me toen al een geweldige serie om in mee te spelen. Sowieso wilde ik graag nog eens onderdeel zijn van een show waar mensen zoveel van houden. Ik kan me wat dat betreft geen betere serie bedenken dan The Walking Dead!

De eerste aflevering van seizoen 10B is ook meteen de 140e aflevering. Wat een mijlpaal!

Ja, dat is echt ongelofelijk! De show bestaat al zo lang, maar we vertellen nog steeds intense en verrassende verhalen.

Article continues after the ad

ezekiel carol the walking dead twd

Houd je sowieso van zombiefilms en -series?

Mijn favoriete zombiefilm is Shaun of the Dead. Ik heb na het kijken van die film letterlijk gezegd dat er nooit meer een zombiefilm gemaakt hoefde te worden. Hiermee was het hoogtepunt bereikt! Maar goed, toen begon ik The Walking Dead te kijken en bleek dat er toch nog interessante verhalen binnen het genre te vertellen zijn. Wat beide verhalen zo goed maakt, is dat ze eigenlijk om familie draaien. Dat is wat mensen raakt.

Wat staat de survivors - en Ezekiel in het bijzonder - te wachten in seizoen 10B?

Eigenlijk ben ik bang om te veel te verklappen… Maar vooruit: de survivors en de Whisperers belanden in een groot gevecht. Er wordt veel bloed vergoten. We gaan kijken of de overlevenden zichzelf kunnen beschermen. Daarnaast heeft Ezekiel zijn eigen problemen.. Hij is zoveel verloren: twee zonen, zijn tijger Shiva, zijn koninkrijk… Hij is depressief en wil het liefst opgeven. Ik hoop echter dat hij zijn vertrouwen weer terugvindt. Diep vanbinnen is Ezekiel namelijk erg positief!

Hoe reageerde je toen je hoorde dat Ezekiel erg ziek zou worden?

Ik was erg verrast, maar gek genoeg ook erg opgewonden. Ik ken zoveel mensen die strijden tegen kanker… Zij vechten voor het leven, hoe slecht ze zich ook voelen. Zoveel mensen zullen dus begrijpen wat Ezekiel doormaakt! Ik hoop dat zij zich met hem kunnen identificeren.

the walking dead twd ezekiel shiva king tijger

Wat is je tijdens je vier jaar in de serie het meest bijgebleven?

Dat is ongetwijfeld het moment dat Ezekiel zijn tijger en zijn koninkrijk verliest. Dat was hartverscheurend… Voor een acteur is het daarnaast natuurlijk ook een enorm mooie kans. Zo bekeken, heb ik best geluk gehad: mijn personage krijgt het flink te verduren van de makers, haha!

Als een zombievirus zou uitbreken in de echte wereld, wat zou je overlevingsstrategie dan zijn? 

Ik denk wel dat ik Ezekiels voorbeeld zou volgen. Als mensen in een crisis een beroep op je doen om te leiden, dan neem je die rol op je. Met Ezekiel was dit niet anders: hij is geen leider geworden omdat hij zo graag wilde leiden. Hij is een leider geworden omdat hij de mensen om hem heen graag wilde helpen.

Je werkt ook veel als voice actor. Is dat iets dat van pas kwam bij het vertolken van Ezekiel?

Absoluut! In het script dat ik kreeg voor mijn auditie stond nergens iets over zijn manier van spreken. Toen ik het las, wist ik echter meteen hoe hij moest klinken. Larger than life, met een enorm bereik in zijn stem. Sowieso is het natuurlijk heel leuk om een personage te spelen zonder al te veel achtergrondinformatie. Ik kan zelf heel veel invullen, zonder dat ik daarbij de ideeën van de schrijvers dwarsboom. Ik zie het als een onaf schilderij, waarbij ik zelf nog kleur toe mag voegen.

the walking dead twd seizoen 10 whisperers

Heeft Ezekiel na het overlijden van Shiva nooit overwogen een nieuw dier te nemen? 

Ik hoopte heel erg dat ze hem een olifant zouden geven! Een olifant is natuurlijk perfect om de Apocalyps mee te overleven. Die zombies bijten echt niet zomaar door olifantshuid heen. Je kunt gewoon hoog op zijn rug zitten, terwijl de zombies onder je vertrapt worden! Weet je wat, misschien moet Ezekiel maar eens een poosje rondreizen om te kijken of ie er ergens een kan vinden…

The Walking Dead seizoen 10B is vanaf 24 februari wekelijks te zien op Fox.