The Tax Collector, Bobby Soto

Doorgesneden kelen en met een hamer verpletterde lichamen. In regisseur David Ayers The Tax Collector zijn David (Bobby Soto) en ‘Creeper’ (Shia LaBeouf) de zware jongens van Los Angeles’ onderwereld. Wij spraken Bobby over zijn eerste hoofdrol.

Er zitten een hoop gewelddadige scènes in de film. Wat is je favoriete vechtscène?

Dat moet de allerlaatste vechtscène zijn uit de film. Ik ga natuurlijk niet te veel verklappen, maar er is een ‘waterboarding’ gevecht tussen Jose Conejo Martin (Conejo) en mij in een badkamer. We hebben dagen geoefend voor die specifieke scène.

 

Wat is volgens jou de boodschap in The Tax Collector?

Het is geen familiefilm, maar wel een film over familie. Mijn personage David doet er alles aan om zijn familie veilig te houden. Toch is het geen zware film: er worden geen levenslessen opgelegd en we willen je niet per se iets leren. Het moet je helpen ontspannen en te ontsnappen van de realiteit waarin we vandaag de dag leven.

Article continues after the ad

 

Je personage maakt veel heftigs mee in de film. Hoe heb je je voorbereid op de rol?

De regisseur van de film David Ayer (Suicide Squad, Bright) en ik zijn opgegroeid in dezelfde buurt van Los Angeles, alleen zijn wij van verschillende generaties. We weten hoe het leven op straat is als een latino is in het zuiden van LA. Ik heb geen boeken gelezen of research gedaan voor de rol. Mijn jeugd als een cholo (een lid van een Chicano- en Latino-subcultuur of levensstijl uit LA) was mijn voorbereiding.

Kijk, mijn opa heeft zo’n 36 jaar in de gevangenis gezeten. Ik heb al op jonge leeftijd moeten leren om voor mijzelf te zorgen. In LA moet je strijden en zorgen dat je er alles aan doet zodat jij en je dierbaren veilig zijn. Die strijdlust voor je familie heeft mijn personage ook.

Je kende David al voor deze film. Was het samenwerken met hem wat je ervan had verwacht?

Ja, dat en zoveel meer! Ik leerde David kennen in een dojo. We raakten al snel bevriend en gingen veel met elkaar om. Op een dag vroeg hij mij naar mijn baan. Ik vertelde hem dat ik een acteur was. Het leuke is: ik wist niet dat hij een regisseur was, laat staan dat hij de classic Training Day had geschreven! Toen zei David: “Oh cool! Laten we samen een film gaan maken.”

David vroeg op een dag of ik naar de dojo kon komen omdat ik iemand moest ontmoeten. Dat was Shia LaBeouf. De stukken vielen snel op zijn plaats: De relatie tussen ons groeide echt uit tot broeders. Shia en ik hebben zelfs samen de theaterschool Slauson Rec opgericht. Jongeren kunnen gratis lessen volgen, verhalen vertellen, wat ze ook maar willen doen.

 

Ik ben dankbaar dat David voor een gekleurde cast is gegaan. Er worden niet genoeg Latino films gemaakt waarin wij grote rollen krijgen. Het was een groot statement dat ik als een cholo man de hoofdrol kreeg.

 

Gelukkig is de gangsterfilm nu on demand te zien, maar er zijn dit jaar ook een hoop releases uitgesteld. Welke film had jij nu graag in de bioscoop gekeken?

Oh, ja hoe heet die film ook alweer. Dune! Ik keek heel erg uit naar de nieuwe Dune. Maar daar moeten we helaas nog even op wachten.

De eerste trailer van Dune is hier te zien.

 
The Tax Collector is te downloaden op Google Play, iTunes, Ziggo On Demand en Amazon en vanaf 28 oktober verkrijgbaar op DVD.