Er is een nieuwe trailer van het langverwachte vervolg van sciencefictionklassieker Blade Runner vrijgegeven. En hij is heel. Erg. Gaaf.

Article continues after the ad

Nieuwe Blade Runner

Blade Runner 2049 speelt zich dertig jaar na de eerste film uit 1982 af. Een nieuwe blade runner, officier K (Ryan Gosling), komt achter een lang bewaard, duister geheim dat desastreuze gevolgen kan hebben voor het voorbestaan van de mens. K’s ontdekking brengt hem in contact met Blade Runner Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt. Niet alleen Fords personage, maar de gehele feeling van het origineel komt terug in de kersverse trailer. Bekijk ‘m hierboven!

Top cast

Naast Gosling en Ford zien we in de nieuwe trailer ook onder andere de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks (Overspel), David Bautista (die je waarschijnlijk beter kent als Drax uit Guardians of the Galaxy), Jared Leto (Mr. Nobody) en Robin Wright (House of Cards) in actie komen.

Van de makers van sci-fi-klassiekers

De regie is in handen van Oscar-genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Sicario, Prisoners) en de film wordt geproduceerd door een oude rot in het vak: de Oscar-genomineerde Ridley Scott (Alien, The Martian en Prometheus).

Blade Runner 2049 draait vanaf 5 oktober in de bioscoop!