Michael van der Plas, FIOD

Michael van der Plas, de ex-man van realityster Barbie, is net als zijn vriendin Naomi de aankomende tijd niet op Instagram te vinden. De FIOD heeft namelijk beslag gelegd op hun administratie, contante geld, een auto, merkvervalste goederen en dus ook op hun Instagram-accounts.

Article continues after the ad

Wie vanmorgen op het Instagram-account van Michael keek, moest vast even met zijn ogen knipperen. In een nieuwe post staat namelijk een blauw vlak met de tekst: "Dit account is in beslag genomen door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD)." 

Bevestiging

Een woordvoerder van de FIOD heeft aan Shownieuws bevestigd dat zijn account echt is geblokkeerd op verdenking van het verkopen van nep-merkkleding. “We kunnen er nog niet veel over zeggen. Maar ik kan wel bevestigen dat het geen fake is", aldus de woordvoerder.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Michael van der Plas (@michaelvanderplas) op


Verdachten in cel

Daar blijft het echter niet bij. Vandaag zijn volgens Shownieuws een 40-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden vanwege handel in goederen met nepmerken, witwassen en uitkeringsfraude. Een 41-jarige uit diezelfde plaats zit momenteel vast voor witwassen en een 22-jarige man uit Monster is opgepakt voor handel in merkvervalste item. De woordvoerder wil alleen niet zeggen of Van der Plas en zijn vriendin ook in beperking zitten.

Verwijderde berichten

Eén ding is wel duidelijk: de posts van Michael over de kleding die hij verkocht, zijn inmiddels van zijn Instagram verwijderd en dat geldt ook voor de berichten van een bekende van hem. Michael en Naomi hebben zelf nog niet gereageerd op alle aantijgingen.