Netflix maakt het eenvoudig om zijn films en series te verwerken tot Instagram Story’s. Met de vernieuwde share-functie breng je je volgers pijlsnel op de hoogte van je nieuwste obsessie!

Via social media deelt iedereen tegenwoordig zijn hele hebben en houden. Het is gefundenes fressen voor creepy series als Black Mirror en het recente You, maar soms is het ook gewoon... leuk!

Netflix denkt in elk geval met je mee. In de Netflix-app (voor iPhone, nog niet op Android) kun je je favo series gemakkelijk verwerken tot Instagram Story, zo ontdekte TechCrunch. Sommige mensen fotograferen daarvoor reusachtige hamburgers, hun kinderen, of zichzelf terwijl ze op de top van een berg staan; als film- en serieduivel show je gewoon wat je allemaal gekeken hebt.

In deze korte video van Netflix zie je hoe je dit doet. Kind kan de was doen!

Article continues after the ad

 

Netflix + Instagram

Handig om je vrienden gewoon te laten zien wat je kijkt, in plaats van telkens series aan te raden! Daarnaast is het een leuke manier om (zonder spoilers) op bepaalde plottwists te reageren. Tot slot krijgt je Instagram Story een link bovenin, zodat je vrienden meteen door kunnen klikken naar de Netflix-app. Best handig!

Netflix wil de functie binnenkort ook beschikbaar maken voor ‘het gewone volk’, oftewel Android-gebruikers. Wanneer dit precies gebeurt is nog niet bekendgemaakt.

Welke films en series ga jij straks pluggen aan je Instagram-vrienden?