Theo in Boer zoekt Vrouw Special

Een opmerkelijk nieuwtje van de website DenD. Die claimt, na een berichtje van 'een ver familielid', dat boer Theo uit Boer zoekt Vrouw (2014/2015) in eerste instantie helemaal niet mee wilde doen aan de datingshow, maar gedwongen werd.

Article continues after the ad

"Een insider onthult nu dat niet alle boeren even vrijwillig hebben meegedaan aan het programma. In dit geval zou boer Theo in eerste instantie ‘nee’ hebben gezegd", beschrijft de website. Het is... een beetje vaag en bovenal moeilijk te checken. De bron waar DenD zich op baseert - een ver familielid van de boer dat op een showbizzforum uitspraken deed - wordt nergens bij naam genoemd. Ook het forum niet. Neem het dus met een flinke scheut zout! 

'Gedwongen'

Het familielid klapt dus blijkbaar online uit de school over de selectieprocedure van één van Nederlands bekendste tv-kijkcijferkanonnen. "Het team van Boer zoekt Vrouw was bij een boerententoonstelling. Ik geloof dat het iets van een kaasbeurs was of zoiets. Het team ging gewoon de tafeltjes af en heel sneaky naar vrijgezellen vragen. Vrienden en collega’s van Theo schoven hem naar voren terwijl hij eigenlijk niet wilde!", klinkt het. 

Toch meedoen

Boer Theo, nog altijd single, dook afgelopen zondag op in een Boer zoekt Vrouw-special aflevering. Hierin vertelde hij in tranen dat 'ie zijn kaas- en koeienboerderij had verkocht omdat hij meer vrijheid wilde. En Geert-Jan, één van de boeren van afgelopen seizoen, ging laatst bij Theo op bezoek. Het had dus zomaar gekund dat we dit allemaal niet hadden kunnen zien! Tenminste: als we het familielid mogen geloven. Waarom de boer uiteindelijk toch overstag ging? "Maar ja, later op de avond…meer bier in de man…dwingende vrienden….", herinnert de bron zich. Omroep KRO-NCRV heeft nog niet gereageerd op het artikel van DenD.