Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Al eerder klonken er geluiden over de 'gebrekkige staat' van Chateau Marillaux, het te koop gezette B&B-kasteel van Martien Meiland en Erica Renkema uit reality-hit Chateau Meiland. Een insider weet nu te vertellen dat de vraagprijs véél te hoog is.

Article continues after the ad

De Meilandjes gooiden hun riante Franse kasteel onlangs ein-de-lijk in de verkoop! Een heuglijk moment, maar volgens de insider, die uit de school klapt in de nieuwe editie van weekblad Weekend, kan de fam het niet maken om er 1.250.000 euro k.k voor te vragen.

Te hoog

"De vraagprijs van 1,25 miljoen euro is veel te hoog", zegt de bron. Waar hij zich op baseert? Nou, vooral op andere Franse kastelen. "Een Franse makelaar zou het voor dat bedrag nooit aanbieden. Voor dezelfde som geld heb je kastelen die drie tot vier keer groter zijn, met hele landgoederen eromheen en bijgebouwen." In de directe nabijheid van onze hysterische tv-fam zou zelfs een ander kasteel staan dat niet onderdoet voor Chateau Marillaux. "Bovendien, vlak in de buurt staat een vergelijkbaar kasteel te koop voor vijf ton."

'Hoe leg je dat uit?'

Naar verluidt wisten Erica en Martien hun kasteel voor vier ton op de kop te tikken. Nu gaat die vraagprijs even keer drie omhoog. Daar zullen ze vast wel goede redenen voor hebben gehad. We hebben het hier wel over een échte ondernemersfamilie. De insider denkt 'r echter heel anders over. "Hoe leg je uit dat het nu drie keer zoveel waard is? Met al die mankementen, de oude elektrische bedrading en de gebrekkige verwarming…" Martien, Erica en Maxime zullen na de verkoop verkassen naar een riante woonboerderij in Hengelo. Hopelijk raken ze het Chateau snel 'kwijt'!

Chateau Meiland is komende maandag (voorlopig) voor het laatst te zien op SBS6.