Eva Jinek in Jinek op RTL 4

Eva Jinek zwiept momenteel alle kanten op bij RTL 4: de ene dag zakt ze zo ver weg dat ze een kijkcijferdieptepunt bereikt en de andere dag tikt ze weer een nieuwe topscore aan. Maar, goed nieuws voor de talkshowkoningin: ze komt mogelijk in steady vaarwater terecht!

Article continues after the ad

Programma's als Married At First Sight en Het Perfecte Plaatje - binnenkort op RTL 4 - worden komend seizoen langer. Dit betekent ook een flinke ommezwaai in het schema. Het programma dat dan op Jinek aansluit, duurt anderhalf uur in plaats van een halfuur. De lead-in bestaat dan dus niet meer uit twee primetime-shows, maar slechts eentje. Wat dat betekent? Nou, kom er maar in, tv-deskundige Rob Goossens!

'Kan voordelig zijn'

Aangezien MAFS vorig seizoen met Carlo Boszhard een gigantische hit bleek, en Het Perfecte Plaatje ook altijd vrij steady gaat, zijn de verwachtingen hoog. Het zou zomaar kunnen dat er dus meer kijkers blijven hangen bij Jinek vanwege deze sterkere overgang. Rob, een beetje de Angela de Jong van De Telegraaf en RTL Boulevard, denkt dat het positief kan uitpakken. "Dat kan wel voordelig zijn voor haar", zegt hij tegen de showrubriek.

Niet te vroeg juichen

Toch hoeft RTL ook niet weer te vroeg te juichen, nuanceert Rob. "Ze gaat er niet ineens 1,4 miljoen kijkers door krijgen. Maar het kan wel zijn positieve effecten hebben." De TV-deskundige had van te voren trouwens al ingeschat dat Eva kijkers zou verliezen als je het vergelijkt met Jinek bij de NPO. "Dat ze in moest leveren is logisch. Je gaat namelijk naar een zender met reclameblokken. Dat kost je kijkers."

Rob Goossens - RTL Boulevard - Giel Beelen