Komiek Jim Jefferies op bezoek in Sevnica, Slovenïe

In het thuisstadje van Melania Trump probeert iedereen een slaatje te slaan uit haar succes. Komiek Jim Jefferies ontdekt dat dit nog niet zo makkelijk is.

The Jim Jefferies Show

De Australische comedian Jim Jefferies is een van de grappigste mensen op deze planeet. Hij ging al viral met zijn veelbesproken fragment over wapenwetgeving in de VS, en nog eens toen J.K. Rowling zich bemoeide met de ruzie tussen Jefferies en Piers Morgan over het omstreden inreisverbod van Donald Trump. Jim speelde in 2013-2014 al even de hoofdrol in een door hem geschreven comedyserie, maar deze lente heeft Comedy Central hem dan eindelijk gegeven waar vele fans al zo lang op wachtten: zijn eigen latenight talkshow, The Jim Jefferies Show.

Comedy Central heeft tien wekelijkse afleveringen van een half uur besteld, en op 6 juni ging de talkshow in première op de Amerikaanse versie van de comedyzender. Ook in Nederland is Comedy Central inmiddels begonnen met uitzenden, dus ook jij kunt met slechts een kleine vertraging genieten van Jims monologen én avonturen.

Melania Trump

Jim Jefferies is voor sommige onderdelen van zijn show namelijk de wereld over gereisd om de belangrijkste nieuwsverhalen te behandelen en de meest controversiële onderwerpen aan te snijden. En wat is er nou momenteel nieuwswaardiger en controversiëler dan het presidentschap van Donald Trump?

Trumps (derde) vrouw Melania komt oorspronkelijk uit Sevnica, een klein plaatsje in Slovenië waar de achtergebleven bewoners een slaatje proberen te slaan uit het succes van de First Lady. Melania-zeep, Melania-taart, honing, pannekoeken, kerstbomen, een Trump-burger inclusief oranje kapsel: je kunt het zo gek niet bedenken. Jim Jefferies gaat op een heuse Melania-tour en belandt ook bij haar advocaat, die er alles aan doet om Melania's auteursrechten te beschermen. Ze probeert Jim Jefferies uit te leggen dat er ook grenzen zijn aan zijn vrijheid van meningsuiting, maar daar wil de uitgesproken komiek niets van weten. "Zoals ik van Donald Trump heb geleerd: regels zijn voor losers!"

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.

Nee het is dus echt niet Art Rooijakkers geworden. De voormalige Wie is de Mol-presentator had er geen zin in, maar nu heeft RTL dan toch een opvolger gevonden voor Dennis Weening. Kaj Gorgels gaat in 2019 de zo onhandig weggebonjourde Weening opvolgen als presentator van Expeditie Robinson. De vlotte YouTuber die sinds een paar jaar ook op TV presenteert is geen onbekende van het programma, aangezien hij in 2017 al als kandidaat meedeed. Daarnaast presenteerde hij dit seizoenen ook al meerdere keren Eilandpraat.

Gorgels was voor het eerst als presentator te zien in het programma SOS: Mijn vakantie is een hel, wat hij in 2017 samen met John Williams deed. En hier word het misschien een beetje pijnlijk, want Albert Verlinde beweerde eerder deze week nog dat RTL twijfelde tussen uitgerekend Gorgels en Williams om naast presentatrice Nicolette Kluijver het nieuwe gezicht te worden van de razend populaire survivalshow.

 

“Een enorme eer, onwerkelijk”

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, aldus de 28-jarige presentator in een reactie op zijn Instagram. “Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen”.

Voor het zover is tourt Kaj de komende maanden eerst door Nederland met zijn eerste theatershow Effe Relativeren. Weten of hij bij jou in de buurt optreedt? De speeldata zie je hier.