Imelda Staunton, The Crown seizoen 5

Wij wisten het natuurlijk al lang, maar Netflix heeft zojuist officieel bevestigd dat actrice Imelda Staunton in het vijfde (en tevens laatste) seizoen The Crown in de huid zal kruipen van koningin Elizabeth.

Article continues after the ad

"Ik heb er vanaf het begin van genoten om The Crown te bekijken", zo reageert de actrice die we o.a. kennen uit Harry Potter op het nieuws. "Als acteur was het een genot om te zien hoe zowel Claire Foy en Olivia Colman iets speciaal en unieks toevoegden aan de scripts van Peter Morgan. Ik voel me enorm vereerd dat ik me mag voegen bij zo'n exceptioneel creatief team voor het laatste seizoen." 

 

Het einde

Helaas is het vijfde seizoen dus ook direct het laatste seizoen. Bedenker en schrijver Peter Morgan kwam daar pas tijdens het schrijven achter, zo zegt hij tegen The Hollywood Reporter. "Ik had me voorgesteld dat The Crown zes seizoenen zou krijgen, maar nu ik aan het werken ben aan de verhalen voor het vijfde seizoen, is het me duidelijk geworden dat dit het perfecte moment is om te stoppen." Maar de grote vraag is: wat gaat het einde zijn? Eén ding is wel al duidelijk: in het afsluitende seizoen worden de royals vanaf 2001 gevolgd. Het is nog wel even geduld hebben, maar gelukkig hebben we deze zeven series nog om ons mee te vermaken.