Als het aan de directeur van IMAX Entertainment ligt, is de 3D-hype wel over zijn hoogtepunt heen. Hij kondigde aan dat het bedrijf voortaan de voorkeur geeft aan de 2D versies van grote blockbusters.

Article continues after the ad

Dunkirk

IMAX-directeur Greg Foster deed de opvallende uitspraak bij de bekendmaking van de jaarcijfers. Deze vielen behoorlijk tegen en een van de maatregelen die het bedrijf neemt om meer winst te maken, is het terugbrengen van 3D-releases. Het succes van Dunkirk speelt een belangrijke rol bij het besluit. De oorlogsfilm van Christopher Nolan verdiende bijna een kwart van de opbrengst in het openingsweekend in een IMAX-theater. Foster heeft wel een verklaring voor dit succes: “Het is belangrijk om te weten dat Dunkirk enkel in 2D werd vertoond, een formaat waar het publiek een sterke voorkeur voor heeft.”

Brilletje

Het bedrijf verwacht veel van de nieuwe strategie. Foster onthulde daarom ook al dat het langverwachte Blade Runner 2049 alleen in 2D zal worden uitgebracht in de IMAX-zalen. Toch hoeven filmfreaks die een voorkeur hebben voor een brilletje en een volwaardige 3D-ervaring de IMAX niet helemaal vaarwel te zeggen. De IMAX-directeur kondigde aan dat het bedrijf meer zal investeren in de mogelijkheden van Virtual Reality-technologie.