Imanuelle Grives, drugs

Imanuelle Grives werd eind 2019 veroordeeld tot twee jaar cel vanwege het dealen van drugs op festival Tomorrowland. Nu meer dan een jaar later blikt de actrice terug op die roerige periode voor het hele gebeuren.

Article continues after the ad

Het liep op het nippertje goed af met de actrice.

Ontevredenheid

"In de anderhalf jaar voordat ik werd gearresteerd op festival Tomorrowland in België botste ik regelmatig met mezelf", blikt Imanuelle terug in het AD. "Ik werkte veel, rustte weinig en vroeg me steeds vaker af wat de zin van het leven was. Ik was niet tevreden met waar ik stond, minder blij met mezelf. Ik werd langzaam steeds onzekerder over mijn carrière. Voor sommige audities werd ik niet gevraagd en ik kreeg een paar keer rollen waarvoor ik niet geknipt leek. Dat vrat aan me."

Bewustzijn verliezen

Eén van haar dieptepunten beleefde ze op een feestje tijdens Koningsdag in Amsterdam, waar ze last had van paniek- en angstaanvallen. "Ik begon meer pillen te slikken om angsten tegen te gaan, maar het hielp niet. De rem was eraf." Op dat moment ging het van kwaad tot erger. "Om die gevoelens te bestrijden nam ik tijdens een feestje steeds meer drugs, met als gevolg dat ik mijn bewustzijn verloor. Het liep op het nippertje goed af, al werd ik bang voor mezelf omdat ik de controle was kwijtgeraakt." 

Eeuwige zoektocht naar erkenning

Het was in de cel dat ze tot inkeer kwam. "In de cel werd ik keihard met mezelf geconfronteerd. Wat had ik gedaan? Hoe had dit zover kunnen komen? Het was er heftig. (...) Achter de tralies kreeg ik een lesje in nederigheid. Was dit wat ik voor mezelf wenste? Ik was zo hard bezig geweest met erkenning en ego dat ik mezelf in deze situatie had gewerkt", vertelt ze openhartig. "Weg van alle druk, van alle mensen die naar me keken. Ik kwam er tot rust."