Imanuelle Grives

Imanuelle Grives was vorige jaar wekenlang het onderwerp van gesprek, zowel in het dagelijks leven als op het wereldwijde web. De actrice had het hier achteraf bijzonder moeilijk mee, zo blikt ze nu terug op deze tijd.

Article continues after the ad

In Vrouw vertelt de actrice dat ze na haar aanhouding weinig steun voelde van het Nederlandse volk.

'Die drugsdealer'

"Ik had het gevoel dat heel Nederland me als een baksteen liet vallen", reageert Imanuelle op de vraag hoe ze het vond dat de media zoveel schreef over haar aanhouding op Tomorrowland. "Van de ene op de andere dag ging ik van een 'niet echt uitgesproken, wel leuke en gezellige actrice' naar 'die drugsdealer'. Dat vond ik ontzettend pijnlijk. Voor mezelf en mijn familie en vrienden, maar ook voor de zwarte gemeenschap", maakt ze duidelijk.

Voorbeeldfunctie

Ze zag zich dan ook echt als voorbeeld. "Ik ben een van de weinige zwarte vrouwen op de Nederlandse tv en op de een of andere manier reflecteert alles wat je doet dan op de rest van de groei. Doe je iets fout, dan 'verpest' je het voor iedereen. Heel lastig." 

Tweede kans gekregen

Gelukkig ziet ze nu ook de andere kant hiervan. "Tegelijkertijd zie ik dat wat er met mij is gebeurd ook wat moois teweeg heeft gebracht. Veel mensen dachten: we geven zoveel mensen een tweede kans, waarom haar ook niet? Natuurlijk heb ik veel haat gevoeld, maar er was ook veel liefde. Ik heb talloze berichtjes gekregen en op straat kwamen mensen met tranen in hun ogen naar me toe om me dan een knuffel te geven. Als ik daaraan terugdenk, word ik weer emotioneel."

Keuze voor het leven

Het duurde wel even voor Imanuelle die positiviteit inzag. "Het afgelopen jaar is een lesje nederigheid geweest. Misschien had ik dit wel nodig om te beseffen dat hoe je de wereld ziet vooral te maken heeft met het brilletje dat je zelf opzet." Ondanks deze wijze les voelt ze wel dat deze heftige ervaring altijd aan haar zal blijven plakken. "Ik heb er zelf voor gekozen om naar dat festival te gaan en drugs te verkopen, terwijl ik dondersgoed wist dat het mis zou gaan. Ik was op het punt waarop het me niet meer uitmaakte. Als ik niet was gearresteerd, was ik in een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis wegens een overdosis. Het moest gewoon klappen."

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Voor 2021 hoopt de actrice op betere tijd. "De bodem heb ik nu wel geraakt, lijkt me. Nu is het tijd om op te bouwen." 

Het hele interview met Imanuelle Grives lees je in weekblad Vrouw net als deze terugblik van Annemiek.