Ilse DeLange kan trots zijn op een glorieuze zangcarrière, zowel solo als met The Common Linnets. Na juryrollen in The Voice of Holland en The Voice Kids, verschijnt op 7 september haar ‘eigen’ muziekprogramma: Ilse’s Veranda.

Article continues after the ad

In Ilse’s Veranda ontvangt de zangeres elke week een muzikale gast in Nashville, Tennessee; de countryhoofdstad van de wereld. In de eerste aflevering is het de beurt aan Guus Meeuwis.

Andere gasten zijn Douwe Bob, Barry Hay van The Golden Earring, Ellen ten Damme, Kenny B. en Marc-Marie Huijbregts. Elke week belichten zij een aspect van de countrymuziek dat hen na aan het hart ligt.

In de première zoekt Guus Meeuwis naar artiesten die persoonlijk lijden omzetten in prachtige songs. Barry Hay zoekt in Nashville naar Brenda Lee; de favoriete zangeres van zijn moeder.

Douwe Bob treedt in de voetsporen van Johnny Cash, met een optreden in een gevangenis, terwijl Ellen ten Damme meer wil weten over het vrouwbeeld in de Verenigde Staten. Marc-Marie Huijbregts zoekt naar zijn idool Wynona Judd, en tot slot wil Kenny B. meer weten over de situatie van gekleurde mensen in het zuidelijk deel van de VS.

Klinkt behoorlijk heavy, maar gelukkig is er af en toe ook tijd om gewoon eventjes samen een ijsje te eten!

Ilse’s Veranda is vanaf 7 september te zien op NPO1, en begint om 21:20.