Juf Ank in De Luizenmoeder

Juf Ank uit De Luizenmoeder is een pittige tante, die iedereen zo passief-agressief mogelijk behandelt. Toch ontving actrice Ilse Warringa liefdesverklaringen voor juf Ank! “Misschien dat die mannen het strenge van juf Ank heel aantrekkelijk vinden.”

Ilse Warringa werd geïnterviewd in het Algemeen Dagblad, over de De Luizenmoeder-film die volgend jaar verschijnt. De actrice laat weten dat ze veel mailtjes en brieven ontving; soms kreeg juf Ank zelfs een aanzoek! “Ze is een controlfreak, maar uit haar ogen spreekt, denk ik, wel een groot gevoelsleven. Ze heeft geen man en kinderen, en er hangt altijd een zweem van eenzaamheid om haar heen. Dat vinden sommige mannen blijkbaar opwindend.”

De Luizenmoeder: de Film

Warringa vertelt dat de opzet van De Luizenmoeder een beetje verandert, nu Diederik Ebbinge en Henry van Loon niet meer meedoen. Juf Ank is in de film directeur van De Klimop, en krijgt het aan de stok met een ‘verandermanager’ gespeeld door Dragan Bakema. “Die man wil de hele school digitaliseren; alle kinderen achter een laptop en een robot die les komt geven.” Warringa maakt zich in het echt ook zorgen om digitalisering, maar de problemen worden - op z’n Luizenmoeders - natuurlijk sterk vergroot.

Article continues after the ad

Deze week zei Warringa dat ze serieus nadenkt over een nieuw seizoen van De Luizenmoeder, maar ze wil eerst afwachten hoe de film gewaardeerd wordt. Daarna zou ze op zich best een seizoen willen maken over hoe de coronacrisis het onderwijs beïnvloedt.

De Luizenmoeder-film draait in de loop van 2021 in de bioscoop. Het hele interview in het Algemeen Dagblad lees je hier!