Je leest het goed. Ter ere van het 25-jarig bestaan van de legendarische sitcom Friends, brengt schrijver Kelsey Miller een geschiedenis boek over de serie op de markt.

Article continues after the ad

25 jaar Friends

25-jarig bestaan? Jep, je bent de jongste ook niet meer. Toch heeft Friends als geen ander de tand des tijds weten doorstaan. Van video’s, eindeloze reruns, memes en quotes: de serie is overal. Een naslagwerk over de zes New Yorkse vrienden is daarom zo gek nog niet.

I’ll Be There For You

Het boek gaat - geheel in stijl - ‘I’ll Be There For You’ heten, naar de gelijknamige titelsong van de serie. Maar aangezien je zo vrij bent geweest op dit artikel te klikken, wist je dat natuurlijk al. Het zal ergens in 2019 op de markt verschijnen. Het is dan precies 25 jaar geleden sinds de eerste aflevering uit 1994.

En waar gaat het over?

Er wordt vooral gekeken naar de culturele impact van Friends op de wereld (The Rachel, anyone?) en hoe het zo groot is geworden en gebleven. Daarnaast blikt het boek terug op een paar grote gastrollen à la Brad Pitt, Tom Selleck en Julia Roberts.

Kortom: ook voor degenen die geschiedenisboeken liever links laten liggen valt er wat te lezen.