Dario en René le Blanc

De veelbesproken volkszangers van SBS6-realityshow Ik Geloof In Mij blinken niet bepaald uit in bescheidenheid, kunnen we gerust zeggen. We kijken er dan ook niet gek van op dat er nu een klein bommetje barst tussen twee sterren, namelijk: Dario Kreuger en the one and only René le Blanc.

Article continues after the ad

Dario, de zelfbenoemde 'grootste boef van Nederland', wil René's grote hit 'If I Tell You' in het Nederlands vertalen en uitbrengen. Want hij is het spuugzat dat René na seizoen 1 alle shine pakte waardoor Dario en de andere zangers er een beetje achteraan hobbelden. "Beter goed gejat dan zelf gemaakt", zei hij gisteren tegen de SBS6-camera's.

Maar eh... René's reactie hierop schiet in het verkeerde keelgat bij Dario.


Ik Geloof In Mij-drama

Waar gaat de ophef over? René liet tijdens de opnames Shownieuws' online serie Bekend in de buurt aan verslaggever Thom Goderie weten dat hij het best wel een achterhaald idee vindt, het vertalen van 'zijn' nummer. Dario reageert daar dan weer verbolgen op. "Ik werd gisteren gebeld door velen. Omdat René le Blanc net deed of het voor hem nieuw was dat ik met de Nederlandse versie van zijn liedje kom." Wat blijkt? Dat is helemaal niet zo! 

Dario vs. René

Wat een gezeik allemaal, zo moet Dario vast denken. "Beetje raar als dit alles met hem besproken is. Ik heb hem op de man af gevraagd of hij het goed vond, en hij stond er achter. Dus denk ik: ' Zeg dan gewoon dat je het een tof idee vond, en niet dat het achterhaald is.' Dit was al in december besproken. Beetje jammer dit." De reactie van 'Dutch Engelbert' kun je hieronder trouwens nog even kijken.

Hardcore

Waarom vindt René het eigenlijk een achterhaald idee? Dat is simpel. Het nummer kent inmiddels al best wat covers, waaronder - houd je vast - twee keiharde hardcoreversies. Wij gingen effe in standje onderzoeksjournalistiek om zo'n hardcoreversie te vinden, dat begrijp je. Een van de eerste dingen die we tegenkwamen was déze kneiterharde hardstylecover. Hier kun je prima die thuiswerk-sleur mee doorbreken.


Ik Geloof In Mij is elke maandag om 21:30 uur te zien op SBS6.