Fotograaf
Brunopress en SBS6
Peter Gillis en Nicol

Veronica Superguide-columnist Rob Goossens maakt zich zorgen om het welzijn van vakantieparkenfamilie Gillis, na De Meilandjes de populairste reality-fam van SBS6.

Dat schrijft Rob in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die nu in de winkels ligt.

Zorgen om De Familie Gillis

Peter 'Hatseflats' Gillis wordt elke week weer foxwild op SBS6 - hij, vriendin Nicol én zoon Mark zijn niet meer weg te denken van de zender. Toch begint de keerzijde van de Massa is Kassa-roem zich volgens Rob op te stapelen. Hij noemt als voorbeeld de brute, gewelddadige overval op Mark, van een tijdje terug. "Ik ken de details van het politieonderzoek niet en heb dus ook geen idee of Marks verschijning op tv een direct verband houdt met de overval die hij meemaakte na een avondje stappen. Wat ik wél weet, is dat de foto's van een zwaar toegetakelde Mark het hele internet over gingen. Dat was natuurlijk zeker níét gebeurd zonder het SBS6-programma van zijn vader."

Mark GillisDe gehavende Mark Gillis

Article continues after the ad

Gaat Peter Gillis stoppen?

De vakantieparkenbaron, die openhartig naar buiten treedt over haast alles, zelfs een doodsbedreiging, lijkt de roem erg lekker te vinden. Hij draaft vaak op voor media-optredens, gaat altijd met 'Hatseflats'-roepende fans op de foto en weet ook dat de fame lucratief kan zijn. Zijn onlangs gedropte biografie krijgt natuurlijk extra vleugels door de tv-bekendheid. Toch zou Rob het gezien de recente, heftige gebeurtenissen "niet heel raar vinden als Gillis al nadenkt over een einde van zijn televisiecarrière". 

'Voor het geld hoeven ze het niet meer te doen'

Peter zei eerder tegen Veronica Superguide nog dat hij jaren door wil gaan met Massa Is Kassa en dat hij er alleen mee zou kappen als er geen kijkers meer over zijn. Maar goed, dat was vóór de mishandeling van Mark. "Eigenlijk zou ik Peter en zijn Nicolletje aanraden om lekker achter de ophaalbrug van hun nieuwe Belgische kasteel te gaan zitten", gaat Rob verder. "Een carrière als realityster is toch nooit voor eeuwig. Voor het geld hoeven ze het niet meer te doen. En de kijker zou, gezien de omstandigheden, beslist begrip kunnen opbrengen voor een stap uit de schijnwerpers."

De Familie Gillis: Massa is Kassa is elke maandag om 20:30 uur te zien op SBS6. Lees de volledige column van Rob Goossens in de nieuwe editie van Veronica Superguide.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.