Populair zijn op Facebook heeft ook een keerzijde. Daar komt de studente Laura achter in de griezelige horrorfilm Friend Request.

Article continues after the ad

Afwijzing

In Friend Request ontvangt de populaire studente Laura een vriendschapsverzoek van haar zonderlinge klasgenote Marina. Zij is al snel jaloers op het sociale leven van Laura en wordt steeds opdringeriger. Laura zit hier niet op te wachten en ontvriendt haar nieuwe Facebook-contact. Na deze afwijzing pleegt Marina zelfmoord, maar dat is nog maar het begin van alle ellende. Een voor een komen Laura’s Facebook-vrienden op gruwelijke wijze aan hun einde...

Mannenharten

Laura wordt gespeeld door Alycia Debnam-Carey. Horrorliefhebbers kunnen haar kennen uit de zombieserie Fear the Walking Dead. Bijrollen zijn er voor Connor Paolo (Gossip Girl) en William Moseley (The Chronicles of Narnia). Leuk weetje: regisseur Simon Verhoeven tekende eerder voor Männerherzen, de Duitse romcom die onder de naam Mannenharten een Nederlandse remake kreeg met Barry Atsma en Daan Schuurmans in de hoofdrol.

Friend Request komt op 22 september uit in Amerika. Vooralsnog staat er geen Nederlandse bioscooprelease in de planning.