Wat begint als een vredig wandeltochtje loopt (hah, loopt) uit op een helse overlevingstocht door de Jungle à la The Revenant.

Article continues after the ad

Jungle

Het waargebeurde verhaal Jungle, naar het boek Jungle: A Harrowing True Story of Survival in the Amazon, gaat over de Israelische Yossi Ghinsberg, die vast komt te zitten en de weg kwijt raakt in de Boliviaanse jungle. Yossi wil niets liever dan rondreizen door Amerika, en al snel laat hij zijn ouderlijk huis achter zich om zijn droom te verwezenlijken. 

Ellende galore

Wanneer hij een vriendelijke gids tegenkomt, die hem wel door de Amazone wil loodsen, besluit Yossi samen met twee anderen de rimboe in te trekken. Het noodlot slaat toe wanneer ze worden achtergelaten door de gids en elkaar uit het oog verliezen. Moederziel alleen moeten de drie jongeren zich een weg zien te banen door het dichtbegroeide oerwoud en over kolkende rivieren, terwijl ze worden geteisterd door insecten, slangen, doodsangst, rottende voeten en nog veel meer. Klinkt gezellig.

Harry Potter

Harry Potter himself, Daniel Radcliffe, speelt Yossi. De film is qua grootte een beetje het verlengde van films als Imperium en Swiss Army Man. Daniel lijkt na Harry Potter toch een beetje blockbuster-schuw te zijn geworden. Toch hoor je ons niet klagen; Jungle ziet er gruwelijk uit! De film wordt geregisseerd door Greg McLean trouwens, die al een paar verdienstelijke horrorfilms op zijn naam heeft staan.