De boekverfilming van Stephen Kings The Dark Tower heeft even op zich laten wachten. Maar afgaande op deze nieuwe trailer is deze duistere fantasyfilm absoluut het wachten waard!

Article continues after the ad

Torenhoog

In The Dark Tower heeft Roland Deschain (Idris Elba) gezworen om de Dark Tower te beschermen. De mysterieuze Man in Black (Matthew McConaughey) heeft echter hele andere plannen met de toren. Het duurt dan ook niet lang voordat de twee lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De inzet is letterlijk en figuurlijk torenhoog: de donkere toren heeft namelijk het doel om alle verschillende werelden en realiteiten in evenwicht te houden. En wanneer de toren valt, betekent dat niet alleen het einde van onze wereld!

Junkie XL

Schrijver Stephen King noemde The Dark Tower zijn magnum opus en het duurde dan ook even voordat de verfilming van zijn boekenreeks een feit was. Zwaargewichten J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens) en Ron Howard (Apollo 13) beten hun tanden eerder stuk op het project. De relatief onervaren Deense regisseur Nikolaj Arcel (A Royal Affair) kreeg de verfilming wel van de grond. The Dark Tower heeft ook nog een Nederlands tintje. Niemand minder dan Tom ‘Junkie XL’ Holkenborg heeft de muziek gecomponeerd voor deze ambitieuze kaskraker!

The Dark Tower draait vanaf 24 augustus in de bioscopen.