Idris Elba krijgt zijn eigen serie! De Britse acteur, bekend uit The Wire, Luther en recent The Dark Tower gaat voor de zender Sky een comedyserie maken: In The Long Run.

Article continues after the ad

Elba bedacht de serie, die losjes gebaseerd is op zijn eigen jeugd, voor de Britse zender Sky. Elba speelt zelf één van de hoofdrollen: de vader van hoofdpersoon Akuna, die weer gebaseerd is op de acteur zelf.

Anarchist

In In The Long Run zoekt een gezin uit Sierra Leone een beter leven in een achterstandswijk in Londen. Walter Easmon (Idris Elba) en zijn vrouw Evelyn werken hard, en zijn blij als ze aan het einde van de maand wat geld naar de familie in Afrika kan sturen.

In zijn vrije tijd hangt Walter rond met zijn vriend, collega én buurman ‘Bagpipes’ (komiek Bill Bailey), terwijl zijn zoon Akuna met z’n maatje Scott voetbalt op pleintjes en pestkoppen ontwijkt.

Het leven van de familie wordt verstoord als Walters broer Valentine overkomt uit Sierra Leone. Deze energieke anarchist houdt geen enkele rekening met zijn familie, maar Akuna kijkt enorm tegen hem op.

Comedy?

Het lijkt een vreemde stap voor Idris Elba, bekend om zijn indrukwekkend gekwelde blik. De acteur zei vorig jaar, in een interview met The Daily Telegraph, dat hij gráág een grappige film wilde doen. Juist omdat zijn personages meestal ruwe bolsters zijn.

Dat hij een goed gevoel voor humor heeft staat buiten kijf! Hier leest hij verhalen voor die hitsige fans over hem schreven.

Wanneer In The Long Run precies verschijnt is nog niet duidelijk. De show is al geschreven, dus mogelijk is de serie dichterbij dan je denkt! Eerst zien we Idris Elba nog in The Mountain Between Us en Thor: Ragnarok.