Idris Elba

Idris Elba kreeg in 2007 de schrik van zijn leven tijdens de opnames van de misdaadfilm American Gangster. Dat vertelde regisseur Ridley Scott in een interview met Mail Online: "Hij dacht dat hij was neergeschoten."

Pistool

In de misdaadfilm met Denzel Washington en Russell Crowe speelt Idris een kleine bijrol als drugsdealer Tango. In de bewuste scène drukt gangster Frank Lucas, het personage van Denzel, een pistool tegen Tango's hoofd en knalt hij hem zonder pardon neer. Het wapen was voor de opnames compleet onklaar gemaakt en bevatte zelfs een dichte loop, maar toch was Idris een kort moment in de veronderstelling dat hij echt werd geraakt!

De Luther-ster kreeg van Ridley de opdracht om met zijn hoofd tegen het pistool te leunen, zodat de terugslag een 'echte' reactie zou geven. "Vervolgens haalt Denzel de trekker over en het pistool maakt een knallend geluid," vertelt de 83-jarige regisseur. Idris dacht dat hij was neergeschoten, viel op de stoep en schreeuwde dat hij geraakt was." De bewuste scène kun je hieronder zien. Let op: niet geschikt voor gevoelige kijkers...

Article continues after the ad

 

Ongeluk

Het gebruik van wapens op de set is weer onderwerp van discussie geworden sinds het vreselijke ongeluk waarbij Alec Baldwin per ongeluk iemand doodschoot, waarna Dwayne Johnson besloot om nooit meer met echte wapens te werken. Hoewel Idris een paar seconden dacht dat het anders was, liep het hier gelukkig goed af. Blijkbaar koestert de acteur ook geen wrok tegen Ridley, want de twee werkten later nog een keer samen aan de science fiction-film Prometheus.

Ridley's laatste film House of Gucci is nét uit in de bioscoop en zijn ridderfilm The Last Duel draait ook nog. Idris is momenteel op Netflix te zien in de knallende western The Harder They Fall.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.