Voorlopig zijn we nog niet van Luther af. Naast een gloednieuw seizoen, is er ook een heuse bioscoopfilm rondom de nogal intense rechercheur in de maak!

Overstap

De liefhebbers van Luther hebben een hoop om naar uit te kijken. Niet alleen gaat op nieuwjaarsdag het vijfde seizoen van deze grimmige misdaadreeks van start, de rechercheur staat ook op het punt om de overstap te maken naar de bioscoop! Dat bevestigt hoofdrolspeler Idris Elba in een interview met Variety. Daarin vertelt de acteur:

Article continues after the ad

“We zijn hard aan het werk om onze film in de bioscopen te krijgen. Momenteel is (Luther-bedenker) Neil Cross druk bezig met het scenario. Verwacht meer moorden, meer Volvo’s en natuurlijk meer shots van een fronsende Luther.”

Sexy

Elba vergelijkt de aanstaande bioscoopfilm met duistere thrillers als Se7en en Along Came a Spider. Voor het zover is, kunnen we zoals gezegd genieten van het vijfde seizoen. En afgaande op de eerste trailer is gaat het er allemaal weer bijzonder ongezellig aan toe. Pikant detail: het aanstaande seizoen zal volgens de meest sexy man ter wereld ook als opstapje dienen voor de bioscoopfilm. Alsof we nog een extra excuus nodig hadden om op nieuwjaarsdag aan de buis gekluisterd te zitten…