Simon Cowell ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De bedenker van o.a. Idols, X-Factor én oud-manager van One Direction heeft zijn rug gebroken.

Cowell reed een rondje op zijn elektrische fiets, over zijn landgoed in Malibu, toen hij van het voertuig af viel. Hulpdiensten waren snel ter plekke, en vervoerden hem naar een lokaal ziekenhuis. Cowell liep een breuk in zijn rug op, maar maakt het volgens een woordvoerder van de familie goed. Het is de bedoeling dat ’s werelds beroemdste jurylid later vandaag wordt geopereerd aan zijn rug. Helaas viel hij niet op zijn rubberen gezicht; dan was de schade waarschijnlijk minder erg geweest.

Veel oud-deelnemers van Idols en X-Factor zullen niet meteen héél erg verdrietig worden van dit nieuws. Cowell bedacht meerdere wereldberoemde talentenjachten, en zat vaak in de jury als de zogeheten 'bad cop'. Op grove wijze maakte hij vaak een resoluut einde aan de muzikale dromen van jonge mensen.

Article continues after the ad

Fans van de popgroep One Direction kunnen hun geluk niet op, en trappen de oud-manager van de boyband nog even extra omlaag. Zij zijn van mening dat Cowell véél te veel druk op de schouders van de jongens plaatste, waardoor ze ondermeer psychische problemen kregen.

Cowell mag dan bekendstaan als een sarcastisch jurylid: onderschat nóóit de kracht van boze tienermeiden! Nooit!

Simon Cowell snel weer (te)rug?

Het is momenteel nog onduidelijk of Simon Cowell op tijd genezen is voor de nieuwe afleveringen van America’s Got Talent én Britain’s Got Talent. We zouden hier wat grappen kunnen plaatsen over bejaarden op elektrische fietsen, maar in plaats daarvan wensen we Cowell een spoedig herstel!