Heb je altijd al als Dominic Toretto rond willen scheuren in een dikke, vette bolide? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Spektakel

De klimaatdoelen moeten nog maar even in de ijskast, want onlangs is zo’n beetje het halve wagenpark van de Fast and the Furious-reeks te koop gezet op deze Britse veilingsite. Dat hebben we te danken aan Fast & Furious Live, een liveshow die de stunts en het spektakel uit de razend populaire actiefilms naar de stadions en arena’s bracht. De tour kwam echter in financiële problemen en de producenten hebben nu besloten om de auto’s die onderdeel waren van de show te veilen aan de hoogste bieders.

Article continues after the ad

 

Prijskaartje

Het grootste deel van de aangeboden vierwielers bestaat uit getrouwe replica’s van de auto’s uit de filmreeks. Maar er zitten ook bolides tussen die zowel voor de camera als in de arena’s hebben gestaan, waaronder een Nissan 350Z uit The Fast and the Furious: Tokyo Drift een ‘ramp car’ die speciaal werd ontworpen voor Fast & Furious 6. Aan zoveel rijplezier hangt uiteraard een prijskaartje: het bieden voor deze auto's begint vanaf 13.000 dollar. Ook belangrijk om mee te nemen in de beslissing: in het Verenigd Koninkrijk mag je niet de weg op met deze scheurijzers. Maar wij zeggen niks als jullie niks zeggen...