Na vijf succesvolle films die stuk voor stuk bakken met geld hebben binnengeharkt, gooit Transformers het over een andere boeg. De nieuwe spin-off draait om Bumblebee, het gele karakter uit Transformers.

Article continues after the ad

Hoofdrollen in Bumblebee zijn onder meer voor Hailee Steinfeld, Pamela Adlon en John Cena. Het verhaal speelt zich af in 1987. Bumblebee wordt kapot en vol littekens gevonden op een schroothoop in een kleine Californische kuststad. Als de bijna 18-jarige Charlie (Steinfeld) de auto-robot-hybride laat opleven, komt ze erachter dat het geen gewone gele VW Kever is.

Paramount Pictures heeft al laten weten dat het budget voor Bumblebee een stuk lager zal zijn dan voor de 'echte' Transformers-films, dus zullen er ook een stuk minder robots hun opwachting maken in de film. Maar uiteraard is er wél plek voor een aantal andere Transformers, waaronder de legendarische Optimus Prime.

Tijdens een promotietour voor de dvd-release van Transformers: The Last Knight vertelde Peter Cullen, de stemacteur van Optimus Prime, dat hij zijn vocale talenten zal inzetten bij Bumblebee. In welke hoedanigheid we Optimus Prime gaan zien heeft Peter niet bekendgemaakt in het interview. Dus hebben we het komende jaar nog genoeg om te speculeren. Bumblebee zal namelijk pas vanaf 21 december 2018 te zien zijn. De opnames zijn afgelopen zomer begonnen.