Ibiza wordt wel het ‘Gomorrah van de Middellandse Zee’ genoemd, en daar wil het eiland graag vanaf! De gemeenteraad van Ibiza-stad onderzoekt of ze Netflix’ ranzige comedy Ibiza kunnen dwarsbomen.

Article continues after the ad

De gemeenteraad van Ibiza-stad heeft de film scherp veroordeeld, en kijkt of er gerechtelijke stappen gezet kunnen worden. Netflix’ nieuwe film is namelijk niet opgenomen op het eiland!

Netflix benaderde de gemeente met de vraag of ze hun film op het party-eiland konden opnemen. Het verzoek werd afgewezen, omdat Ibiza juist af wil van het losgeslagen imago. ‘Okee’, dachten ze bij Netflix, ‘dan filmen we wel in Kroatië’. De raad van Ibiza is nu verbolgen, omdat de comedy wél profiteert van de naam van het eiland.

Vertiefd op Ibiza

In Ibiza vertrekt Harper (Gillian Jacobs, bekend van Love, Community) naar Barcelona om een belangrijke zakendeal binnen te slepen. Haar vriendinnen, Phoebe Robinson (Broad City) en Vanessa Bayer (Saturday Night Live, Trainwreck), nodigen zichzelf uit.

Het trio ontmoeten de sexy DJ Richard Madden (Robb Stark uit Game Of Thrones), en volgen hem naar Ibiza. Daar loopt het avontuur volledig uit de klauwen, à la The Hangover.

Ibiza is vanaf 25 mei te zien op Netflix. Als de gemeenteraad van Ibiza-stad tenminste geen list verzint… De extra publiciteit die de reactie oplevert is voor Netflix natuurlijk sowieso goud waard!