I Can See Your Voice, aflevering 6

De juryleden van I Can See Your Voice kregen ook deze week de ondankbare taak om de valse kraaien van de nachtegaaltjes te scheiden. Ze moesten goed opletten en vooral vertrouwen op hun gevoel, maar dat bleek niet altijd te werken.

Article continues after the ad

In de allereerste ronde maakten zowel de juryleden als gastartiest René Froger en zijn fan Ann al een fatale fout.

Verraadt zijn glimlach hem?

Er was weer een fijn gezelschap van kandidaten opgetrommeld in I Can See Your Voice. We maakten kennis met onder meer de Ruige Rocker, Miss Sunshine, Classic Lady en One Man Band. En vooral die laatste bleek niet heel overtuigend als grote show in zijn eentje. Marieke Elsinga zag het meteen: "Hij gaf toen jij begon, Carlo, een kleine glimlach, dus jij kan niet zingen en neemt ons in de maling", zegt ze vol overtuiging. Carlo waarschuwt Renés fan nog: "Draai alles om wat Marieke zegt". Maar dat bleek aan dovemansoren gericht...

En de eerste afvaller is...

Op basis van de eerste indruk moesten ze al één iemand naar huis sturen. Waar Fred en Marieke nog voor iemand anders gaan, is de soms heerlijk brutale Danny de Munk zeker van zijn zaak. "Ik ga voor de One Man Band. Je ziet constant een glimlach op zijn gezicht", overtuigt hij René Froger en Ann. En die nemen het serieus. "Ik denk de One Man Band. Ik zou hem het minst snel op het podium te verwachten", aldus René, waarna de keuze definitief op deze kandidaat valt.

One Man Band

Alleen dan de grote vraag: kan deze 'One man band' echt niet zingen? Fred van Leer twijfelt direct. "Hij kan zingen, René." Nou, hadden ze maar naar Fred geluisterd, want hij kan het inderdaad... en nog goed ook! Maurien den Engelsman, zoals hij echt heet, begeleidt zichzelf op de piano en laat iedereen met open mond achter.

Ook het publiek is onder de indruk van deze rasartiest, die in het dagelijkse leven zowel muziekles geeft in het basisonderwijs als optreedt met... juist, zijn one man band! 


I Can See Your Voice is iedere donderdag om 20.30 uur te zien op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.