Hij zou vandaag 38 jaar oud zijn geworden: Heath Ledger. Binnenkort verschijnt er een docu over hem en de trailer belooft een prachtig portret.

Article continues after the ad

Voorproefje

Filmmaker Derik Murray staat aan het hoofd van de documentaire die de naam I Am Heath Ledger draagt. In het voorproefje zien we verschillende beelden van de acteur en komen collega’s, vrienden en familie van Ledger aan het woord. Onder hen bevinden zich acteur Ben Mendelsohn, regisseur Ang Lee en muzikant Ben Harper.

Vergiftigd

Het is inmiddels alweer meer dan negen jaar geleden dat Ledger overleed. De Australische acteur werd dood gevonden in zijn huis, samen met een aantal voorgeschreven slaappillen. De pillen zouden een vergiftiging hebben veroorzaakt, waaraan hij overleed. Zelfmoord werd even gesuggereerd, maar zijn naaste familie gaat er niet vanuit dat de levenslustige Ledger dit in zijn hoofd zou halen.

Filmrollen

Ledger schreef ondanks zijn korte leven een aardig aantal filmrollen op zijn naam. Zijn laatste rol was die van The Joker in The Dark Knight, waarvoor hij postuum een Oscar ontving. Ook werd hij voor een Oscar genomineerd voor zijn rol in Brokeback Mountain. De documentaire I Am Heath Ledger beleeft zijn première op 23 april tijdens het Tribeca Film Festival, zal vervolgens draaien in een aantal Amerikaanse bioscopen en wordt later uitgezonden door zender Spike.