Hunted, NPO, seizoen 6

Het vijfde seizoen van de zinderend spannende reeks Hunted is nog niet eens ten einde of een zesde seizoen is alweer aangekondigd. Dat bevestigde AVROTROS eerder vandaag.

Article continues after the ad

In het spannende programma Hunted moeten de kandidaten alles uit de kast halen om 21 dagen uit handen te blijven van de Hunters. Dit team bestaat uit een groep oud-rechercheurs, opsporingsexperts en online speurders en maakt het de kandidaten zo lastig mogelijk!

'Oneerlijk spel'

Ondanks de torenhoge kijkcijfers die het programma week na week haalt, heerst er dit huidige seizoen behoorlijk wat kritiek. Zo vonden kijkers het in de een-na-laatste aflevering behoorlijk 'oneerlijk' dat de hunters de pinpassen van de voortvluchtigen blokkeerden. Uiteindelijk bleek er echter geen man overboord, want de regels zijn hiermee niet geschonden. Volgens een van de specialisten gebeurde dit namelijk altijd al. Dat het nu pas de uitzending haalt, is een ander verhaal.

Kritische BN'er

Toch kwam er dit seizoen ook kritiek uit een andere hoek. Giel de Winter, bekend van de YouTube-serie Jachtseizoen, analyseerde het programma en vond het wel erg lijken op zijn eigen concept. "Ik hou van jullie als programmamakers, maar dit is wel echt het randje opzoeken", sneerde hij op zijn Twitter. Kort na zijn reeks tweets bleek ook waarom hij zijn kritiek nu pas uit: Jachtseizoen komt namelijk vanaf volgend jaar ook op tv. Dan hebben we dus twee spannende shows tegenover elkaar! 

Wanneer het zesde seizoen Hunted te zien is, is nog niet bekend!