Humberto Tan wordt inderdaad de nieuwe presentator van Voetbal Inside op RTL 7, alleen gaat het programma anders heten. De opvolger van deze goedbekeken sportshow krijgt namelijk de naam VTBL. Dat klinkt als een afkorting, maar wie goed kijkt ziet dat dit gewoon het woord voetbal zonder klinkers is. Heel hip hoor!


 

Article continues after the ad

Johan Derksen riep het vorige maand al

Vorige maand riep Johan Derksen al op Radio 538 dat Humberto Tan de presentatie van Voetbal Inside zou overnemen, nu de mopperende bromspor samen met zijn medepresentators Wilfred Genee en René van der Gijp naar Talpa's Veronica is verkast. Daar opereert het drietal nu onder de naam Veronica Inside. Blijkbaar vond RTL dat de naam Voetbal Inside toch teveel aan de oude presentatoren verbonden was, dus wellicht vandaar deze klinkerloze nieuwe naam.

Voor Tan is het een terugkeer naar sport-televisie, want hij werd destijds bekend als medepresentator van Studio Sport. Vlak nadat hij stopte met RTL Late Night riep de presentator al dat hij graag weer een sportprogramma zou doen.
 

En ook Theo Janssen en Jimmy Floyd Hasselbaink doen mee

Humberto maakte het nieuws vanochtend zelf bekend in de slotuitzending van Evers Staat Op. De eerste uitzending van VTBL is op zondag 20 januari om 20:00 uur op RTL 7. Tan krijgt gezelschap van voormalig profvoetballers Theo Janssen en Jimmy Floyd Hasselbaink als mede-analisten, en zijn RTL-collega's Bart Nolles en Simon Zijlemans zullen optreden als mede-presentatoren. Nolles doet het laatste voetbalnieuws, terwijl Zijlemans zich gaat richten op wat voetballers uitspoken op social media.