Humberto Tan, die eerder onvrijwillig vertrok bij RTL Late Night, heeft ‘zijn’ oude programma nog niet bekeken. Hij steunt zijn opvolger Twan Huys, maar deelt óók een gevoelig tikje uit.

Article continues after the ad

Hoewel Humberto nog niet gekeken heeft naar RTL Late Night Met Twan Huys, is hij natuurlijk wel op de hoogte van de tegenvallende kijkcijfers. Tan noemde de situatie in RTL Boulevard ‘voor niemand leuk’.

‘Voor Twan is het niet leuk, voor RTL niet en ík heb natuurlijk alleen maar baat bij een sterke zender.’ Tan is van plan om bij RTL te blijven, en wil ‘dus ook dat het heel goed gaat’. Maar, zo vertelde de presentator, toen hij achter de tafel zat, waren de kijkcijfers nooit zo laag!

Mayday!

Tan werd begin dit jaar van zijn talkshow afgehaald vanwege dalende kijkcijfers. Twan Huys moest RTL Late Night terug op de kaart zetten met een meer journalistieke, serieuze aanpak. Vooralsnog lukt dat nog niet echt: het programma begon zwak, en de neerwaartse spiraal zet vooralsnog door.

Gisteravond schakelden slechts 236.000 kijkers in op RTL Late Night, wat een behoorlijk dieptepunt is. De dip is mogelijk mede veroorzaakt door het Gouden Televizier Gala, waar Beau van Erven Dorens met de prijzen aan de haal ging. De show trok 2,2 miljoen kijkers naar NPO1. Veel kijkers bleven hangen voor Pauw, dat met 1,1 miljoen kijkers aanzienlijk hoger scoorde dan normaal.