Komende zondag gaat de fonkelnieuwe voetbaltalkshow VTBL van start, live op RTL 7. Voor presentator Humberto Tan is het de eerste talkshow die hij presenteert ná RTL Late Night. “Ik ben iets nerveuzer dan normaal.”

Article continues after the ad

Zo vertelde Humberto vrijdag in De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk ging er met gestrekt been in en vroeg meteen naar de pijnlijke RTL Late Night-exit. “Alles wat ik over Late Night zeg, is nieuws”. Het zou flauw zijn om er steeds weer iets op te reageren, vindt Humberto. Inmiddels weten we dat hij niet eens meer naar de show kijkt.  
 

VTBL vs. de rest

Terug naar VTBL, Humberto’s terugkeer als sportpresentator. Hij gaat live op RTL 7 de strijd aan met kijkcijferkanon Heel Holland Bakt. “Ik ben voor zondag nu ook wel iets nerveuzer dan normaal”, geeft hij toe. “Ik denk dat we met 300.000 tot 400.000 kijkers al heel tevreden moeten zijn.” En dat zijn cijfers waar Twan Huys een moord voor zou doen (bij wijze van spreken, natuurlijk).
 

RTL-leegloop

Nu grote sterren als Linda de Mol en Wendy van Dijk RTL inruilde voor Talpa, blijven er weinig toppresentatoren over. Humberto noemt de sfeer momenteel “goed, maar een beetje bedompt”, maar blijft natuurlijk positief. “Ik ben een optimist. Het geeft ook kansen.”

VTBL is zondag vanaf 20:00 te zien op RTL 7. Bondscoach Ronald Koeman is te gast.