Het is alweer een half jaar geleden dat Humberto Tan afscheid nam van RTL Late Night. Maar voor de presentator voelt het nog als de dag van gisteren!

Geen geheim

In juni presenteerde Humberto Tan zijn laatste RTL Late Night in een emotionele afscheidseditie. Omdat de kijkcijfers steeds verder terugliepen, werd de talkshowhost vervangen door Twan Huys. Tan heeft er echter nooit een geheim van gemaakt dat het afscheid niet zijn keus was. En de ingrijpende beslissing doet de presentator nog steeds pijn!

‘In mijn bloed’

In een interview met het NPO 1-programma De Perstribune onthult Tan dat hij het presenteren van de dagelijkse talkshow nog steeds enorm mist: “RTL Late Night zit in mijn bloed. Ik kijk dan ook echt niet. Dat kan ik niet.” En Tans beslissing om niet te kijken is meer dan een ego-dingetje: “Mijn grootste pijn zit hem in het feit dat ik er niet voor heb kunnen mede zorgen dat al die mensen die daar zo hard aan hebben gewerkt hun baan hebben kunnen behouden.” Gelukkig neemt Tan binnenkort weer plaats achter de desk bij RTL: en wel voor het wat onhandig getitelde voetbalprogramma VTBL!

Article continues after the ad