De Amerikaanse streamingservice Hulu heeft de releasedatum van The Handmaid’s Tale seizoen 2 bekend gemaakt. De gelauwerde serie keert volgend jaar april terug.

Article continues after the ad

Seizoen 2

Wat Offred in het tweede seizoen te wachten staat is nog niet bekend. In de onheilspellende teaser zien we de dienstmaagd gewapend met zaklamp door een donkere gang rennen. Ongetwijfeld zullen haar acties aan het einde van seizoen 1 nog wel een staartje hebben. 

Verhaal

Na een crisis waarbij een overgroot deel van de vrouwen onvruchtbaar blijkt te zijn, neemt een ultrareligieus regime de macht over in Amerika. De vrouwen die nog wel kinderen kunnen baren worden gevangenomen en aan het werk gezet als Handmaiden. Handmaidens worden gedwongen kinderen te baren voor de rijke elite, met alle gevolgen van dien. Hoofdpersoon Offred (Elisabeth Moss) is zo’n Handmaiden. 

Prijzenregen

The Handmaid’s Tale werd dit jaar overladen met prijzen. De serie harkte maar liefst acht Emmy’s binnen. Terecht, want het is misschien wel de beste serie van 2017

Wanneer het tweede seizoen in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend. Het eerste seizoen is nu in zijn geheel te bekijken op Videoland.