Met nadruk op sekstape-rechtszaak

Hunger Games-regisseur Francis Lawrence gaat een film maken over worstelaar en reality tv-ster Hulk Hogan. Deze zal zich voornamelijk richten op de rechtszaak rond de beruchte sekstape van de gespierde snorremans.

Intiem slaapkamerworstelen

In 2012 publiceerde gossip-site Gawker een seksvideo waarop te zien was hoe Hulk Hogan een potje intiem in de slaapkamer aan het worstelen was met de ex-vrouw van radio-presentator Bubba The Love Sponge. Nee, wij verzinnen die naam niet. Dit leidde tot een rechtszaak waarbij de website in 2014 uiteindelijk 140 miljoen dollar moest betalen aan de blond besnorde sekstape-acteur, die hiermee in één klap de best betaalde porno-ster ooit werd. Deze uitkomst leidde vervolgens tot het faillissement van Gawker in 2016.

Steenrijke zakenman

De film wordt gebaseerd op het door Ryan Holiday geschreven boek Conspiracy: Peter Thiel, Hulk Hogan, Gawker, and the Anatomy of Intrigue. Dat is nogal een mondvol. In het boek gaat de schrijver in op hoe zakenman Peter Thiel Hogans rechtszaak financierde. De steenrijke ondernemer uit Silicon Valley had namelijk een pesthekel aan Gawker, nadat de website onthulde dat hij homoseksueel was.

Rust zacht, Bam Margera!

Het belooft duidelijk een sappige biopic te worden, waarin al dan niet onbedoeld ook aardig wat gelachen kan worden. Maar het is onwaarschijnlijk dat Hulk Hogan ons nogmaals zo hard laat gieren als toen hij onlangs de springlevende Bam Margera “herdacht”. En ook zijn Even Apeldoorn Bellen-reclame blijft leuk.

Stuntvrouw Olivia Jackson heeft de makers van Resident Evil: The Final Chapter uit 2016 aangeklaagd naar aanleiding van een ingrijpend ongeluk op de set. Hierbij raakte Jackson een arm kwijt. Daarnaast heeft ze ook sinds het ongeval last van chronische rugklachten. Bovendien heeft ze een flink litteken op haar gezicht, en ook nog eens een gigantisch litteken op de linkerkant van haar sleutelbeen.

Ongeval waarbij motor op mobiele camera inreed

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames van deze laatste Resident Evil-film in Zuid-Afrika in 2015. Jackson zat als stunt-double voor Milla Jovovich op een motor waarmee ze tegen een mobiele filmcamera aanknalde. Het gaat dan vermoedelijk om de opnames van de onderstaande scène:

 

2.45 miljoen aan schadevergoedingen

Al geruime tijd doet Jackson op Instagram verslag van haar langzame genezingsproces. Nu heeft ze ook besloten om de nodige betrokken partijen voor de rechter te slepen: zo heef ze niet alleen de productiemaatschappij en het stuntbedrijf aangeklaagd, maar ook de man die de camera bestuurde, en ook regisseur Paul WS Anderson. In totaal wil Jackson 2.45 miljoen aan schadevergoedingen. Volgens de man die de camera bestuurde reed Olivia op hoge snelheid ten tijde van de botsing en zou het ongeval niet gebeurd zijn als ze geremd had. De zaak zal in de loop van 2019 voorkomen.

 

 

De bittere ironie wil dat Jackson eerder ook al als stuntvrouw meedeed aan Mad Max: Fury Road, waar ze de stunt-double was voor Charlize Theron’s Imperator Furiosa, een personage dat ook maar één arm heeft.

In september barstte de paniek los onder DC-fans toen geruchten opdoken dat Henry Cavill het gehad zou hebben met zijn rol als Superman. Ook hier op de redactie zorgde dit nieuws natuurlijk voor hysterische drama's, want wij maken er geen geheim van groot fan te zijn van de stalen acteertalenten van de Brit met de brede kin. Volgens zijn Justice League-teamgenoot Jason Momoa klopt er echter geen bal van deze boze verhalen. Gelukkig maar.

 

“Absoluut niet waar”

Het Amerikaanse Entertainment Tonight vroeg de Aquaman-ster hoe het zat met deze geruchten, en Khal Drogo liet er geen misverstand over bestaan: “Hij stopt absoluut niet. Hij is dol op dat personage, en hij stopt niet, 100% zeker”. De geruchten zijn volgens Jason dus “Absoluut niet waar”. Nu zou het kunnen dat de wens hier een beetje de vader is van de gedachte, en dat Momoa gewoon heel hard hoopt dat zijn co-ster er niet de brui aan geeft. Want dan zou de toekomst van de Justice League-franchise ook meteen op losse schroeven komen te staan. Maar we hopen gewoon heel hard met hem mee dat hij gelijk heeft.

In 2019 duidelijkheid over Ben Affleck als Batman?

Over afvallige Justice League-acteurs gesproken: ook over Ben Affleck gaan al lange tijd geruchten dat hij nul zin heet om nog Batman te spelen. Zoals bekend gaat het al een paar jaar ontzettend stroef met de nieuwe solo-film rond de Vleermuisman, maar daar valt nu toch weer iets positiefs over te melden: de nieuwste versie van het script zou voor het eind van dit jaar af zijn. Begin 2019 verwachten we dus duidelijkheid over wat er met deze film gaat gebeuren. Met Aquaman gaat het gelukkig wel goed: de film wordt goed ontvangen en trekt sinds gisteren stampvolle zalen, en Momoa voelt zich als een vis in het water met deze rol, dus die zal nog wel in zin voor een paar “sea-quels”.