Monsterhit Bohemian Rhapsody maakt nog altijd de Nederlandse bioscopen onveilig en de Queen-biopic zit vol verrassingen. Waarom? Adam Lambert onthult dat ‘ie óók in de film zit.

Article continues after the ad

En dat was ons nog niet opgevallen! De huidige zanger van Queen gaat vanwege het succes van Bohemian Rhapsody weer op tournee met drummer Roger Taylor en gitarist Brian May. Hij voert de hype nog een keer op met onderstaande tweet.
 

 

Gay

Deze korte cameo van Lambert tijdens Queens eerste Amerikaanse tour is vrij belangrijk. Het laat voor het eerst – door een zwoele wederzijdse blik - aan de kijker zien dat Freddie niet heteroseksueel is. Het vormt de opmaat voor die emotionele scene met Freddie’s vrouw Mary, waarin ze met Love of my Life op de achtergrond vertelt dat hij op mannen valt.
 

Ook die scène is van een écht Queen-optreden, kijk maar: 
 

 

Groot succes

Bohemian Rhapsody blijft bizar goed scoren. De film pakte de Golden Globe voor beste dramafilm en hoofdrolspeler Rami Malek werd gekroond tot beste acteur voor zijn vertolking van Freddie Mercury. Kan het nog beter voor Rami? Ja! Hij vond de love of his life in Mary-actrice Lucy Boynton. Wat lief!
 

 

Live aid

Ook al zag je de film al tig keer in de bios, krijg je er waarschijnlijk nog steeds geen genoeg van. Goed nieuws: dat supertoffe Live Aid-stuk aan het einde van Bohemian Rhapsody is tóch ietsje langer. Het volledige optreden komt namelijk op de blu-ray-release.