Monsterhit Bohemian Rhapsody maakt nog altijd de Nederlandse bioscopen onveilig en de Queen-biopic zit vol verrassingen. Waarom? Adam Lambert onthult dat ‘ie óók in de film zit.

En dat was ons nog niet opgevallen! De huidige zanger van Queen gaat vanwege het succes van Bohemian Rhapsody weer op tournee met drummer Roger Taylor en gitarist Brian May. Hij voert de hype nog een keer op met onderstaande tweet.
 

 

Gay

Deze korte cameo van Lambert tijdens Queens eerste Amerikaanse tour is vrij belangrijk. Het laat voor het eerst – door een zwoele wederzijdse blik - aan de kijker zien dat Freddie niet heteroseksueel is. Het vormt de opmaat voor die emotionele scene met Freddie’s vrouw Mary, waarin ze met Love of my Life op de achtergrond vertelt dat hij op mannen valt.
 

Ook die scène is van een écht Queen-optreden, kijk maar: 
 

 

Groot succes

Bohemian Rhapsody blijft bizar goed scoren. De film pakte de Golden Globe voor beste dramafilm en hoofdrolspeler Rami Malek werd gekroond tot beste acteur voor zijn vertolking van Freddie Mercury. Kan het nog beter voor Rami? Ja! Hij vond de love of his life in Mary-actrice Lucy Boynton. Wat lief!
 

 

Live aid

Ook al zag je de film al tig keer in de bios, krijg je er waarschijnlijk nog steeds geen genoeg van. Goed nieuws: dat supertoffe Live Aid-stuk aan het einde van Bohemian Rhapsody is tóch ietsje langer. Het volledige optreden komt namelijk op de blu-ray-release.

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!