In Amerika kreeg een gevangene wel een bijzondere straf toegediend: de 29-jarige stroper moet minstens twee keer per maand naar de film Bambi kijken. Nou, dat noemen wij geen straf!

Article continues after the ad

De stroper David Berry volgde de jachtwetten niet. Samen met zijn broer en vader joeg hij vaak illegaal op herten. Uiteindelijk hebben ze honderden herten vermoord. In Missouri strafte de rechtbank hem voor het gebruik van illegale wapens, overtredingen en jagen buiten seizoen. Naast zijn onorthodoxe straf kreeg hij twaalf maanden cel. 

Bambi

Om zijn houding en gedrag m.b.t. jagen te veranderen, moet Berry meerdere keren per maand de film Bambi bekijken.  Hierdoor leert hij zich te inleven in het verhaal, aldus de Amerikaanse rechter. Aankomende zondag is de eerste vertoning van de film.

Disney

Over Disney-films gesproken, 2019 wordt misschien wel het beste jaar voor Disney. Met de streamingsdienst die ze aan het maken zijn en de live action-films die er aan komen hebben ze het maar druk! Als Disney dan toch bezig is met het maken van remakes: dit zijn 5 live actions-remakes die nog op de planning moeten staan.