Bereid je voor op een natte scheet van jewelste: waar Rick afgelopen week nog een soort van waardig afscheid kreeg, blijkt ook Maggie plotseling verdwenen uit The Walking Dead. Opeens. Uit het niets. Huh?

Dit bevestigt showrunner Angela Kang, zo schrijft Screenrant. De aflevering waarin Rick (voorgoed?) verdwijnt, was ook de laatste van Maggie Rhee. Ze speelde sinds seizoen 2 een hele grote rol en ontpopte zich de afgelopen seizoenen tot een meedogenloos leider van de Hilltop-overlevers. Waar ze nu is - en of ze nog leeft - zien we hopelijk in de volgende aflevering.
 


Ok, bye!

Actrice Lauren Cohan maakte eerder al bekend dat ze ergens dit seizoen zou weggaan vanwege haar nieuwe serie Whiskey Cavalier. Haar 'afscheid' zat dus verstopt in de laatste aflevering. "Dit is sowieso het laatste dat we dit seizoen van Maggie zagen. Hopelijk komt ze nog een keer terug, maar ze zit niet in de afleveringen die er nog aan komen", aldus Kang.

Walking Dead films

En dat is een mega-domper. Ook laat Kang hiermee Cohan's toekomst in The Walking Dead vaag. Komt ze überhaupt ooit nog terug? Voor Andrew Lincoln ziet het er iets rooskleuriger uit. De Rick-acteur krijgt maar liefst 3 films! Zender AMC laat het daar niet bij: er komt ook een Breaking Bad-film.

De avonturen van Archie en zijn gang stopten medio december een maandje, om begin 2019 weer terug te keren. Morgen is het zo ver! Het derde seizoen Riverdale gaat verder met de negende aflevering: No Exit.

Lukt het de gemene Hiram om het ‘gezellige’, lommerrijke Riverdale te veranderen in een nieuw Sodom en Gomorra? Wat gebeurt er met alle patiënten van de Sisters Of Quiet Mercy, die in de ban lijken van de gevaarlijke Gargoyle King?

En het belangrijkste: hoe gaat het verder met Archie? Onze held verliet Riverdale, om naar de grens te trekken (welke grens, sowieso?) en de inwoners van het stadje te redden. De laatste keer dat we ‘m zagen dwaalde hij door een eng bos. In de trailer voor de nieuwe aflevering zien we hem weer in de bewoonde wereld, maar zijn situatie lijkt er, zeg maar, niet bepaald beter op te worden!

 

Riverdale, seizoen 3, deel 2

Het derde seizoen Riverdale gaat morgen weer verder; wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering op Netflix. Nog zeven te gaan! Wie is jouw favoriete inwoner van het slaperige stadje?
 

 

Door het succes van Riverdale, en de min of meer spin-off Chilling Adventures Of Sabrina, twijfelen we niet aan een mogelijk vierde seizoen! Aangezien de opnames tot nu toe in het voorjaar startten, hopen we er snel meer over te horen.

Met het tweede seizoen Star Trek: Discovery voor de deur, kijken we even naar de toekomst van Star Trek. Welke series en films verschijnen er binnenkort uit de ‘warp’?

Deze week begint het langverwachte tweede seizoen van Star Trek: Discovery! Het eerste seizoen draaide om de oorlog met de agressieve Klingons, waarin de USS Discovery en haar bemanning een cruciale rol speelden.

Nu de Federation en de Klingons elkaar (voorlopig) weer met rust laten, kijken we even naar de nieuwe avonturen van Michael Burnham (Sonequa Martin Green), haar Kelpian collega Saru (Doug Jones), Ash (Shazad Latif) en dokter Stamets (Anthony Rapp). Ook zetten we op een rijtje wat Star Trek-fans binnenkort nog kunnen verwachten. Tipje van de sluier: aardig wat!

Discovery

In het eerste seizoen werd duidelijk dat Michael Burnham de adoptiezus is van een bekend figuur: Mr. Spock! In het tweede seizoen speelt de beroemde Vulcan (gespeeld door Ethan Peck) een belangrijke rol.
 

 

Spock ontdekt dat het heelal wordt bedreigd door een fenomeen genaamd ‘The Red Angel’. Overal waar dit mysterieuze wezen verschijnt, volgen er verschrikkelijke ruimtestormen, die het universum dreigen te vernietigen.

De USS Discovery staat onder het bevel van kapitein Christopher Pike (Anson Mount). Voor ‘Trekkies’ is dit een belangrijk figuur: het is de voorganger van kapitein James T. Kirk, als commandant van de USS Enterprise. De makers beloven met het tweede seizoen belangrijke Star Trek-vragen te beantwoorden. Waarom gebruikt de Federation in de andere series en films bijvoorbeeld geen geavanceerde ‘spore drives’, waar de Discovery over beschikt? En als Mr. Spock een adoptiezus heeft, waarom heeft hij hier dan nóóit iets over gezegd?

 

Het tweede seizoen Star Trek: Discovery is vanaf 18 januari te zien op Netflix; één dag nadat de serie te zien is op CBS All Access.
 

Georgiou-spin-off

2019/2020

Philippa Georgiou (Michelle Yeoh) speelde een grote rol in Star Trek: Discovery. Aanvankelijk was ze een smetteloze Starfleet-kapitein, en een mentor voor Michael Burnham. Nadat de Discovery een parallelle dimensie bezocht, kwam de kwaadaardige versie van Georgiou mee terug naar het ‘normale’ universum.

In het tweede seizoen van Discovery heeft Michelle Yeoh een ‘belangrijke gastrol’, wat betekent dat ze niet héél vaak te zien is. De reden is dat het personage haar eigen spin-off krijgt binnen het Star Trek-universum!
 

 

De serie zal draaien om de spionagedienst Section 31 van de Federation, die het vuile werk van de idealistische organisatie opknapt. De kwaadaardige variant van Georgiou is kundig, paranoïde én meedogenloos… prima eigenschappen voor een intergalactische meesterspion!

Wanneer deze grimmige Star Trek-serie te zien is, is nog niet bekend. We gokken erop dat het dit najaar zo ver is, tussen het tweede en derde seizoen van Discovery in.

De terugkeer van Jean-Luc Picard

Eind 2019

Geruchten over een terugkeer van Patrick Stewart in Star Trek deden al lang de ronde, maar vorig jaar kwam er definitief uitsluitsel. Zijn Jean-Luc Picard keert terug, en waarschijnlijk dit jaar nog!

De naam van de serie is nog niet bekend, maar op de dag vóór de aankondiging werden twee trademarks aangevraagd voor de titels Star Trek: Reliant en Star Trek: Destiny. Het kán toeval zijn, maar wees niet verbaasd als Picards terugkeer één van deze titels draagt.

 

Volgens geruchten speelt de serie 20 jaar na de film Star Trek: Nemesis, en is Picard inmiddels geen Starfleet-kapitein meer. Vorig jaar was er sprake van een serie die zich af zou spelen op de Starfleet Academy, waar Picard misschien docent of rector was, maar dit is nog niet bevestigd.

Patrick Stewart was eigenlijk niet van plan om terug te keren als de beroemde Star Trek-kapitein, totdat hij een paar afleveringen van Star Trek: The Next Generation terugkeek. Stewart noemde zijn comeback ‘onverwacht, maar heerlijk’. 
 

Star Trek: Lower Decks

2019(?)

Vóór Jean-Luc Picard terugkeert, zien we waarschijnlijk nog een komische tekenfilm die is gebaseerd op Star Trek, genaamd Lower Decks. De animatieserie is bedacht en geschreven door Mike McMahan, die je misschien kent van de bizarre scifi-serie Rick & Morty.
 

 

Star Trek: Lower Decks richt zich op ‘de crew van het minst belangrijke schip van de Federation’. Hiermee is de toon eigenlijk al gezet. McMahan wil graag de verhalen vertellen van de onzichtbare werknemers, die bijvoorbeeld de voedsel-replicator bijvullen of het holodeck schoonmaken.

Het is een stuk minder serieus dan we van Star Trek gewend zijn, maar het kan enorm grappig worden. Waarschijnlijk verschijnt Lower Decks na het tweede seizoen van Discovery, maar vóór de Picard-serie.
 

Khaaaaaaaan?

20??

Niet bevestigd, maar wel interessant, is een gerucht over een serie die gaat over de Star Trek-schurk Khan. Deze formidabele krijger maakte kapitein Kirk het leven zuur in The Wrath Of Khan, én Star Trek: Into Darkness.

Films

Nu de Star Trek-films toch ter sprake komen; daar is de situatie wat minder helder. Er wordt al lang gepraat over een opvolger van Star Trek: Beyond (2016), maar daar blijft het voorlopig bij. Naar verluidt konden Chris Pine (James Kirk) en Chris Hemsworth niet leven met een salarisverlaging voor Star Trek IV, nadat Beyond het niet heel goed deed in de bioscoop. S.J. Clarkson zou de nieuwe film regisseren, maar zij is inmiddels overgestapt naar de prequelserie van Game Of Thrones... Een nieuwe Trek-film is dus voorlopig van de baan.
 

 

Naast de ‘normale’ Star Trek-sequel, zou er ook sprake zijn van een film van Quentin Tarantino. Deze regisseur werkt momenteel hard aan Once Upon A Time In Hollywood, maar zou daarna wel tijd hebben voor een gewelddadig ruimteavontuur.

Hoewel dit gerucht enthousiast werd ontvangen, is het nu alweer een tijdje stil. Helaas was er sprake van dat Tarantino’s film de cast van de andere Star Trek-films zou gebruiken… Als Pine niet mee wil doen, dan staat Tarantino waarschijnlijk met lege handen. Als(!) het ooit gebeurt, zullen we er lang op moeten wachten.

Into the future!

Hoewel het filmuniversum dus even op z’n gat ligt, breken er op seriegebied mooie tijden aan voor Star Trek-fans. De series worden gemaakt voor CBS’ streamingplatform All Access, dat een deal heeft met Netflix. Waarschijnlijk zijn de Picard-, Georgiou- en animatieseries dus bijna gelijktijdig met de VS te volgen!