De afgelopen weken kreeg Dancing With The Stars telkens bakken met online stront over zich heen: heel veel kijkers zaten zich te ergeren aan van alles en nog wat. Toch bracht de grote finale van gisteren - waarin Samantha Steenwijk won - alle haters bij elkaar! 

Article continues after the ad

Op een gegeven moment was de kritiek op RTL 4's dansshow zelfs zo hevig, dat presentatoren Tijl Beckand en Cchantal Janzen moesten ingrijpen. De heftigste reacties kreeg deelneemster Bibian Mentel, die strijdt tegen kanker en daardoor in een rolstoel danste. Veel kijkers reageerden verbaasd wanneer ze er 'weer niet uitvloog'.


Samantha Steenwijk wint

Die vele boze reacties gingen Bibian niet in de koude kleren zitten: ze liet weten te schrikken van al die zure haatreacties op haar zogenaamde 'oneerlijke' deelname. Toen Samantha (met teenblessure) en danspartner Marcus en dus níet Bibian gisteren als grote winnaars uit de bus kwamen, zorgde dat dan ook voor redelijke (en onverwachte) eensgezindheid op twitter. 'Terechte winnaar!' klonk het in koor. Nou, dat is ook voor het eerst!
 


Bibian Mentel

Gelukkig namen veel twitteraars het ook op voor Bibian. Want... ook nu kwamen er weer veel negatieve reacties op haar deelname aan Dancing With The Stars. "Respect is ver te zoeken tegenwoordig", aldus twitteraar Romy. "Ga je schamen!", foetert kijker Samantha Benschop. 
 


Finale van Dancing With The Stars gemist? Kijk de uitzending hier terug