Waar we eerder nog de meest spoilery-trailers op een rij zetten (die eigenlijk de hele film verpesten), duiken we nu in de wereld van de meest misleidende, weirde en ongemakkelijke trailers ooit. Bereid je voor op heel veel rare shit.

1. Kuso

We knallen er meteen in met misschien wel de raarste trailer evah. Kuso is – je raadt het niet – een arthouse-film, geregisseerd door muzikant Flying Lotus. De trailer neemt je mee op een bizarre trip die, als we de reviews mogen geloven, ontzettend smerig is (iets met mensen die, ahum, poep en cum op hun lichaam smeren). Gad-ver-damme.
 

 

More content below the advertising

2. Eraserhead

David Lynch, die we vandaag de dag beschouwen als een cultregisseur, maakte met Eraserhead een knallend filmdebuut. De trailer dient eigenlijk als een soort test: kun je die aan, dan kun je de trippy, vervreemdende en enge sfeer uit de film zélf ook aan. Benieuwd naar Eraserhead? Bereid je voor op een gruwelijke mutantenbaby!
 

 

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Jim Carrey laat in Eternal Sunshine of the Spotless Mind zien dat hij ook serieus kan acteren. En hoe. Al blijven zijn comedyrollen ook toppers. Anyway: de trailer voor Eternal presenteert de film als de zoveelste slimme indie-romcom. Raar en zonde: het is namelijk véél meer dan dat. Een hartverscheurende en tegelijkertijd opbeurende boodschap over ware liefde. Beter kijk je de trailer niet als je deze film nog moet zien.  
 

 

4. The Blair Witch Project

Stel je voor: het is 1999, de term ‘found footage’ is nog niet echt een ding en je ziet opeens onderstaande trailer van The Blair Witch Project. Nergens is écht duidelijk dat het om een speelfilm gaat. Het stijltje doet vermoeden dat dit allemaal ‘echt’ was, of in ieder geval een soort gruwelijke docu. Beetje misleidend. Ook geen sterke manier om zo’n horrorklassieker te promoten, maar uiteindelijk kwam de hype natuurlijk alsnog op gang.
 

 

5. House

Durf je dit aan? De Japanse fantasy-horrorfilm House uit 1977 gooit allerlei extreem bedenkelijke shit door elkaar in deze bizarre trailer. Een piano die je opeet, bijvoorbeeld. Of vliegende hoofden. Tekenfilm gemixt met live-action. Gillende vrouwen. Een bloed spuwende kat. MAKE IT STOP!
 

 

6. Funky Forest

Deze comedy uit 2005 doet zijn naam eer aan: alles in deze trailer ziet er nogal funky uit. Net als de film zelf is het een aaneenschakeling van korte, ontzettend onverwachte verhaaltjes. De beelden die je in deze trailer voorbij ziet komen (dat gemuteerde mini-mensje is een hoogtepunt) blijven de rest van de dag door je hoofd spoken. De afbeelding bovenin dit artikel komt ook van Funky Forest en we hebben nog steeds geen idee wat er aan de hand is. 
 

 

7. The Taste of Tea

Deze eveneens Japanse productie is eigenlijk niet eens zo raar als de trailer doet vermoeden. De reviews van The Taste of Tea leggen uit dat het een zoet familieportret is van een gezin en hun dagelijkse issues. We kunnen echter moeilijk focussen wanneer we een aantal bizarre dingen voorbij zien komen in de trailer. Een trein uit het hoofd van een kind? Ja, dat zie je goed. Een reuze-versie van een klein meisje dat haar constant achtervolgt? *Bibber*.
 

 

8. The Godfather

Voordat je boos wordt: nee, we gaan The Godfather écht niet afkraken. De trailer wel. Of, nou ja, trailer? Zo mag je het absoluut niet noemen. Deze slideshow van afbeeldingen doet niets maar dan ook niets om je lekker te maken voor één van de meest epische films uit de geschiedenis. Gelukkig gaan er ook échte trailers rond van The Godfather. Je weet wel, met ‘beelden’ in plaats van foto’s.
 

 

9. Drive

De trailer voor Drive presenteerde Ryan Gosling als een soort actieheld in een Fast en Furious-stijltje. Wie uiteindelijk de film zag, kon zich… een beetje genaaid voelen. Het is namelijk absoluut géén actieflick, maar een zinderende dramafilm. Een Amerikaanse vrouw voelde zich zó misleid dat ze een rechtszaak aanspande (ja, echt waar). Ze vond dat er te weinig actie- en race-scènes in zaten, terwijl de trailer die toch echt beloofde!
 

 

More content below the advertising

Het is alsof je de makers van de film Striptease besluiten nog een tweede deel te maken, want hee: wat kan er misgaan? Ja Rule gelooft niet in logica en denkt dat het een briljant idee is om leedvermaakfestival Fyre Fest nog een tweede kans te geven. Hoe zeg je?

More content below the advertising

Fyre Fiasco

Voor wie het niet heeft meegekregen: Fyre Festival was een absolute clusterfuck. De bezoekers werd een uniek, beste-van-het-beste, superluxe festival belooft. Ze betaalden soms duizenden dollars voor een kaartje. Maar eenmaal op de Bahamas, waar het ultieme festival moest plaatsvinden, troffen ze een chaos. Maar dan echt: Syrisch vluchtelingenkamp meets parkeerplaats MacDrive. Maar dan zonder het eten, want dat was er nauwelijks. 

 

Paar mooie vrouwen en een grote bek

De man achter het festival was Billy McFarland. Hij werkte samen met Ja Rule en een team modellen aan de promotie. Geld, mooie vrouwen, een luxe lokatie... Het kon niet op. McFarland, die zichzelf voordeed als visionair zit nu overigens in de bak vanwege fraude. Ja Rule is de dans ontsprongen en óf hij wil McFarland achterna, óf hij is niet goed in zijn hoofd. Hij claimt dat het 'iconisch' gaat worden. Is goed schat. 

De grote verliezers

Dat Ja Rule nu stoer loopt te doen over Fyre Festival is grappig, maar ook ronduit schandalig. Nu hoef je misschien geen medelijden te hebben met de mensen die afgingen op wat plaatjes van vrouwen in een bikini. Maar het was ook een fiasco voor bijvoorbeeld de mensen die er werkten en de leveranciers. De bouwers kunnen McFarland zijn bloed wel drinken. Dus tof doen over het festival? Ja Rule, niet oké.

Crowdfunding

Een cateraar bijvoorbeeld, die 1000 maaltijden per dag moest leveren, ging financieel zwaar onderuit. Want uiteraard betaalde lul McFarland niet. Haar verhaal was zo schrijnend dat ze middels een crowdfunding dubbel en dwars over de schade heen is gekomen. Heeft in ieder geval iemand nog betaald gekregen.

Regisseur J.J. Abrams poste een prachtige foto van het eind van de opnames van Star Wars: Episode IX. Op de foto staan Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Fin), and Oscar Isaac (Poe) te emo-knuffelen.

More content below the advertising

 

Maar, maar, maar

Ondertussen kun je het met een gerust hart aan Star Wars fans overlaten om direct Twitter vol te gooien met meningen over deze post, en de film, en het leven. Hoewel de tweet niet over de inhoud gaat, geen titel verraadt of wat dan ook, zijn sommige fans alweer boos. 

 

Sommigen hebben een heel specifieke voorwaarde om überhaupt geïnteresseerd te zijn in de film. 

 

Bij sommige fans kon JJ Adams niet aan de hoge verwachtingen voldoen en hun leven is daarmee onomkeerbaar verkloot. 

 

Echte nerds laten zich gewoon inspireren: 

 

En deze twitteraar heeft de enige juiste reactie...

De Star Wars film komt in december uit als alles meezit. Wil je ook een mening? Star Wars heeft alle 10 Star Wars films gerangschikt van goed tot slecht.