Waar we eerder nog de meest spoilery-trailers op een rij zetten (die eigenlijk de hele film verpesten), duiken we nu in de wereld van de meest misleidende, weirde en ongemakkelijke trailers ooit. Bereid je voor op heel veel rare shit.

1. Kuso

We knallen er meteen in met misschien wel de raarste trailer evah. Kuso is – je raadt het niet – een arthouse-film, geregisseerd door muzikant Flying Lotus. De trailer neemt je mee op een bizarre trip die, als we de reviews mogen geloven, ontzettend smerig is (iets met mensen die, ahum, poep en cum op hun lichaam smeren). Gad-ver-damme.
 

 

Article continues after the ad

2. Eraserhead

David Lynch, die we vandaag de dag beschouwen als een cultregisseur, maakte met Eraserhead een knallend filmdebuut. De trailer dient eigenlijk als een soort test: kun je die aan, dan kun je de trippy, vervreemdende en enge sfeer uit de film zélf ook aan. Benieuwd naar Eraserhead? Bereid je voor op een gruwelijke mutantenbaby!
 

 

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Jim Carrey laat in Eternal Sunshine of the Spotless Mind zien dat hij ook serieus kan acteren. En hoe. Al blijven zijn comedyrollen ook toppers. Anyway: de trailer voor Eternal presenteert de film als de zoveelste slimme indie-romcom. Raar en zonde: het is namelijk véél meer dan dat. Een hartverscheurende en tegelijkertijd opbeurende boodschap over ware liefde. Beter kijk je de trailer niet als je deze film nog moet zien.  
 

 

4. The Blair Witch Project

Stel je voor: het is 1999, de term ‘found footage’ is nog niet echt een ding en je ziet opeens onderstaande trailer van The Blair Witch Project. Nergens is écht duidelijk dat het om een speelfilm gaat. Het stijltje doet vermoeden dat dit allemaal ‘echt’ was, of in ieder geval een soort gruwelijke docu. Beetje misleidend. Ook geen sterke manier om zo’n horrorklassieker te promoten, maar uiteindelijk kwam de hype natuurlijk alsnog op gang.
 

 

5. House

Durf je dit aan? De Japanse fantasy-horrorfilm House uit 1977 gooit allerlei extreem bedenkelijke shit door elkaar in deze bizarre trailer. Een piano die je opeet, bijvoorbeeld. Of vliegende hoofden. Tekenfilm gemixt met live-action. Gillende vrouwen. Een bloed spuwende kat. MAKE IT STOP!
 

 

6. Funky Forest

Deze comedy uit 2005 doet zijn naam eer aan: alles in deze trailer ziet er nogal funky uit. Net als de film zelf is het een aaneenschakeling van korte, ontzettend onverwachte verhaaltjes. De beelden die je in deze trailer voorbij ziet komen (dat gemuteerde mini-mensje is een hoogtepunt) blijven de rest van de dag door je hoofd spoken. De afbeelding bovenin dit artikel komt ook van Funky Forest en we hebben nog steeds geen idee wat er aan de hand is. 
 

 

7. The Taste of Tea

Deze eveneens Japanse productie is eigenlijk niet eens zo raar als de trailer doet vermoeden. De reviews van The Taste of Tea leggen uit dat het een zoet familieportret is van een gezin en hun dagelijkse issues. We kunnen echter moeilijk focussen wanneer we een aantal bizarre dingen voorbij zien komen in de trailer. Een trein uit het hoofd van een kind? Ja, dat zie je goed. Een reuze-versie van een klein meisje dat haar constant achtervolgt? *Bibber*.
 

 

8. The Godfather

Voordat je boos wordt: nee, we gaan The Godfather écht niet afkraken. De trailer wel. Of, nou ja, trailer? Zo mag je het absoluut niet noemen. Deze slideshow van afbeeldingen doet niets maar dan ook niets om je lekker te maken voor één van de meest epische films uit de geschiedenis. Gelukkig gaan er ook échte trailers rond van The Godfather. Je weet wel, met ‘beelden’ in plaats van foto’s.
 

 

9. Drive

De trailer voor Drive presenteerde Ryan Gosling als een soort actieheld in een Fast en Furious-stijltje. Wie uiteindelijk de film zag, kon zich… een beetje genaaid voelen. Het is namelijk absoluut géén actieflick, maar een zinderende dramafilm. Een Amerikaanse vrouw voelde zich zó misleid dat ze een rechtszaak aanspande (ja, echt waar). Ze vond dat er te weinig actie- en race-scènes in zaten, terwijl de trailer die toch echt beloofde!