Children Of The Corn

De laatste jaren werden we regelmatig verrast door ijzersterke horrorremakes, en binnenkort komt er weer een kanshebber bij! Zonder dat iemand het doorhad wordt er een nieuwe Children Of The Corn gefilmd in Australië!

Regisseur Kurt Wimmer (Equilibrium, Ultraviolet) werkt op dit moment in de buurt van Sydney aan een remake van Stephen King’s Children Of The Corn. Het is opvallend, omdat het werk aan films overal ter wereld stilligt, maar voor zover bekend zijn de opnames nog steeds in volle gang. Wimmer maakt gebruikt van een kleine crew, cast én zet veelvuldig telelenzen in om voldoende afstand te kunnen houden van de acteurs.

Bijna niemand wist dat er werd gewerkt aan een nieuwe versie van de horrorfilm uit 1984, en het werd op een nogal vreemde manier bekend. Voorbijgangers zagen een clubje mensen in de weer en belden de politie, omdat ook in Australië strenge gezondheidsmaatregelen gelden. Toen de politie kwam kijken bleek het om een filmcrew te gaan, en waren alle papieren in orde.

Article continues after the ad

Children Of The Corn

In Children Of The Corn komt een jong stel terecht in een mysterieus dorpje, waar alleen kinderen wonen. Een club tieners is een gevaarlijke sekte gestart om een kwade god te vereren die in de dichte maïsvelden woont.

Children Of The Corn werd behoorlijk succesvol en kreeg door de jaren heen verschillende vervolgen én remakes. De kwaliteit werd in de loop der jaren steeds minder (en de films nóg vergezochter), maar de eerste paar delen zijn nog steeds erg gaaf om te zien.

Wanneer de nieuwe Children Of The Corn verschijnt is nog niet bekendgemaakt.